Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.02.2021 17:19 - Ужас без край: Разделиха близнаци и ги тикнаха в приемни "семейства" https://lupa.bg
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 197 Коментари: 0 Гласове:
2



Ужас без край: Разделиха близнаци и ги тикнаха в приемни "семейства" Лъжат децата, че родителите им са ги продали Общество 22:47 - 05 Февруари 2021 5436     image Автор: Lupa.bg  

Пореден фрапиращ случай на своеволия от страна на социалните служби уж в помощ на семействата, а всъщност за запълване на бройките деца в приемна "грижа" лъсна от пресконференция на организациите, борещи се срещу налагането на т.нар. норвежка (а всъщност и германска, канадска, британска и шведска - б.р) система. Става въпрос за близначи, които не просто са били разделени при отнемането им от родителите им, но и са били настанени при приемни "майки" и "бащи", чиито майчин език не е българският, а турският. Действието се развива във варненския кв. Аспарухово, а бащата Николай разказва, че цели 4 месеца той и жена му не са били уведомени изобщо къде са настанени децата им.

При втория случай Мария, която е самотна майка и работи във Варна, оставя сина си при родителите си в Силистренско. Детето също е дадено за осиновяване без нейно знание. Когато жената отива да извади акт за раждане от Варна, където е роден синът й, социалните казват, че детето не съществува при тях. По техни думи аз нямам дете, разплака се майката на днешната пресконференция, организирана от "БРЦК-Разбунена София", цитирана от "Днес.бг". 

И на трите деца е съобщено, че родителите им са ги продали, съобщиха от сдружението.

Срещу частните доставчици на социални услуги се обявиха хиляди българи още след опита да бъде прокарана т.нар. Стратегия за детето. По-късно тя уж беше оттеглена, но както Lupa.bg нееднократно ви информира, всъщност бе прелята в новия Закон за социалните услуги, който започна да се прилага без оглед на пандемията от 1 юли. Само за 2 седмици след влизането му в сила започнаха няколко законодателни инициативи за поправките му. В поднормативните актове от него са заложени протоколи за действие при "проблемни" семейства, както и изготвянето на "доклади" от чиновници в случай на анонимен сигнал за дете в "риск". Въпросните критерии са изключително спорни. 

Припомняме - майка на дете с увреждане, която забременее и роди отново, автоматично поставя новороденото от нея в графа "риск от изоставяне", независимо дали това е така.

Освен това лекарите от всички АГ отделения в страната са задължени по закон да следят за такива бременни и бебета, както и да информират социалните служби по места, които пък, от своя страна, са длъжни да изготвят характеристиките за семействата. Сред критериите за "добри" родители е те непременно да осигурят самостоятелна стая за всяко от децата си - напълно неприложима формулировка предвид бита на българина и финансовите му възможности. 

Днес радетелите за изчистване на антисемейните закони настояха да се промени методиката, по която се работи, всеки документ, издаден от социалните, да стига и до родителите, по всички стари дела в съда да бъдат признати и родителите за страна, представители на социалните служби да носят наказателна отговорност при некомпетентно поведение. И искат отговори за двата случая лично от социалната министърка Деница Сачева.

Досега 2/3 от всички подобни дела за отнети деца са били определяни от съдилищата като недопустими и малчуганите са се връщали обратно в дома си. 

Снимката е илюстративна

***ВОЙНАТА СРЕЩУ ЛИЧНОСТТА,СЕМЕЙСТВОТО,ТРАДИЦИОННИТЕ ЦЕННОСТИ,ХРИСТИЯНСТВОТО  И ДЪРЖАВАТА  Н Е  С А  К О Н С П И Р А Ц И Я!      Т О В А   Е   Г Е Н О Ц И Д Н А  В О Й Н А   С Р Е Щ У   В С И Ч К И   Н А С!  Н.М.




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19838476
Постинги: 45060
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930