Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.02.2021 16:47 - Гнусно: Забраниха на акушерки да използват думи като „майки“, „кърмене“ и „майчинство“ https://lupa.bg
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 95 Коментари: 0 Гласове:
1



Гнусно: Забраниха на акушерки да използват думи като „майки“, „кърмене“ и „майчинство“   Новини 13:02 - 10 Февруари 2021 4744     image Автор: Lupa.bg  

На акушерките в университетските болници в Брайтън и Съсекс (Великобритания) е наредено да спрат да използват термините „майки или родители“, „кърмене“ и „майчинство“.

Забраната е част от новата езикова политика, свързана (естествено) с трансджендърите.

Вместо да казват „кърма“, акушерките могат да избират измежду „човешко мляко“ или „мляко от хранеща майка или родител“ и всякакви други противоестествени термини, угодни на жените, които се идентифицират като мъже.

Университетските болници в Брайтън и Съсекс са първите във Великобритания, които официално прилагат езикова политика, включваща пола, които вече дори са прекръстили отделенията си на такива за „перинатални услуги“, уточнява британският всекидневник „Дейли Мирър.

Други промени включват замяна на употребата на думата „жена” с израза „жена или лице” и на термина „баща” с „родител”, „съ-родител” или „втори биологичен родител”, в зависимост от обстоятелствата.

В политическия документ, публикуван тази седмица, се уточнява, че служителите не трябва да спират да използват думата „жена“ или други термини, описващи майчинството, но трябва да започнат съзнателно да добавят думата „хора“ вместо „майки” и друг по-приобщаващ език.

В него се казва: „Идентичността на пола (това, което у нас доби популярност като джендър - б.р.) може да бъде източник на потисничество и неравенство. Съзнателно използваме думите „жени“ и „хора“ заедно, за да стане ясно, че сме ангажирани да работим за справяне с неравенствата в здравеопазването за всички, които използват нашите услуги. Като акушерки и родилки, ние се фокусираме върху подобряването на достъпа и здравните резултати за маргинализираните и групите в неравностойно положение.”

А само преди месец се подсмихвахме на идиотските предложения на Нанси Пелоси (председател на Камарата на представителите в Конгреса), която поиска в законодателния орган на Щатите да се забрани употребата на думи като „той, тя, баща и майка” и те да се заменят с полово неутрални термини.

***ТА ТОВА СИ Е ЧИСТА ПРОБА ФАШИЗЪМ,ТОТАЛИТАРИЗЪМ,НАСИЛИЕ И ТЕРОР. КЪДЕ ИМА ТУК СВОБОДА? ГНУСНО И АНТИХРИСТИЯНСКО! НАЛИ УЖ РЕЛИГИИТЕ СА НЕОТМЕНИМО ПРАВО,ИЛИ САМО ДРУГИТЕ БЕЗ ХРИСТИЯНСТВОТО! ХОРАТА ОСЛЕПЯХА ЛИ, НЕ ЧУВСТВАТ ЛИ,ЧЕ ГИ ТРЕТИРАТ КАТО РОБИ! ТОЧНО КАКТО ГО ПИШЕ ПО КОНСПИРАЦИИТЕ! НЕ НА ТЕОРИЯ,НА ПРАКТИКА!   Н.М.




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19795831
Постинги: 44977
Коментари: 6162
Гласове: 7180
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930