Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.02.2021 18:27 - Мъжът, който опика трибагреника, обвинил ВМРО във фашизъм https://www.mignews.info
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 489 Коментари: 1 Гласове:
2



Мъжът, който опика трибагреника, обвинил ВМРО във фашизъм
  ВМРО: Мръсната кампания започна! Обвиняват ни във фашизъм заради лозунга „България над всичко!“
  image image    

Обвиняват ни във фашизъм заради лозунга „България над всичко!“. Мръсната кампания започна!

Това се казва в позиция на ВМРО, изпратена до медиите.

Публикуваме пълния й текст:

Мотивът за сигнала е „поругаване на националния флаг“ – нещо изключително арогантно, предвид меко казано интересната история на лицето Михаил Михайлов. Този мъж, представящ се за журналист, стана печално известен с недопустимите си действия, уринирайки върху българското знаме – веднъж през 2018 г. и втори път през 2020 г.

„Хвърлих един парцал, бял, зелен и червен, който прилича на българското знаме, и го омочах…“, каза миналата година старозагорецът, който вече един път беше осъден заради деянията си.

image

Михайлов е сезирал прокуратура за фашисткия, според него, лозунг „България над всичко!“, който е изписан върху цветовете на българското знаме, окачени над входа на централата на ВМРО в София. Той е пуснал и петиция до ЕП заради „фашистки“ изяви. Същевременно посочва ревностната позиция на Организацията срещу горенето на българския флаг в РС Македония от преди месец.

Тези странни действия на въпросния мъж не биха привлекли вниманието ни при други обстоятелства. Но фактът, че офанзивата срещу ВМРО за поругаване на българския флаг, поради използването на вече наложения от нас мотив „България над всичко!“ над входа на централата ни, идва в предизборен момент – няма как да бъде подминат.

Да, лозунгът „България над всичко!“ е наше верую. Никой няма право да ни обявява за фашисти заради нашата доказана политика в името на Майка България. Всякакви опити за политическо обяздване на идеалите, които изповядваме, са напълно недопустими. Ние искаме това да е напълно ясно за обществото.

Да, лозунгът „България над всичко!“ стои изписан на фасадата на нашата централа

на „Пиротска“ 5 от много години. Но той не е изписан върху българския флаг. Той е изписан върху националните цветове – бяло, зелено червено, които стоят над входа.

За справка в Закона за държавния печат и националното знаме на Р България, в чл. 15 са определени параметрите, на които трябва да отговаря нашето национално знаме.

Всичко извън описаните параметри са национални цветове, но не и национален флаг. Ето защо за нас всякакви опити да бъдем обвинявани в поругаване са нищо повече и нищо по-малко от проба да бъде опорочен девизът „България над всичко!“, който ВМРО не само е приела за свое верую, но и отстоява вече 128 години.

Вижте снимки ТУК




Гласувай:
2


Вълнообразно


1. shtaparov - Мъж или отрепка е това същество?
14.02.2021 02:22
Мъж или отрепка е това същество?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19703584
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031