Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.02.2021 17:45 - Мартин Димитров: Министерството на финансите крие колко пари са върнати за КТБ, замитат се следите – Фрог http://www.budnaera.com/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 124 Коментари: 0 Гласове:
1



Мартин Димитров: Министерството на финансите крие колко пари са върнати за КТБ, замитат се следите – Фрог image
image

Министерството на финансите крие колко пари са върнати за КТБ. В България бяха против международно разследване за КТБ. Виждате, че се опитват да заметат следите под килима. Там, където има международно разследване, се връщат два пъти повече пари, отколкото е в България. Губим от руско-турски поток, губим 1 млрд. и от закриването на Трансбалканкия газопровод. Цирк - пред Москва правителството обяснява, че строят в Белене, пред САЩ казват, че правят малки реактори в Козлодуй.

Това заяви в интервю за Фрог нюз Мартин Димитров от Демократична България.

- Г-н Димитров, минаха 6,5 години, откакто фалира КТБ. Какво стана, има ли някаква ясното по въпроса колко милиони са върнати? Има ли отчет?

- Защото до момента резултатите са незадоволителни. Помните, че тогава поискахме международно разследване. По света са правени много такива разследвания. Хората, които ги провеждат, са силно мотивирани. Те са кучета, които гонят. И колкото повече върнат , толкова повече получават. Но в България бяха против такова международно разследване. Виждате, че се опитат да заметат следите под килима. Мойта прогноза е, че там, където има международно разследване, се връщат пари два пъти повече отколкото е в България.

- А какво стана по "закона Пеевски", според който обещаха да върнат 1,4 млрд. лева. Коментирайте тази ситуация в момента.

- С Петър Славов питахме, колко са върнали. Крият се. Преди време ги осъдихме и тогава разбрахме, че за първите шест месеца бяха върнали 5 милиона, което е смешно. В момента не дават отчет, крият се от нашите въпроси.

- Кой се крие г-н Димитров? Кой се крие?

- За министерството на финансите става въпрос. За Владислав Горанов, бившия министър и за сегашния. Искаме да знаем какви са резултатите, какво е върнато до момента. Виждате, че и в парламента тема "КТБ" няма - искат да я сменят, да я махнат от дневния ред. Министрите не отговарят, но ние не можем да забравим КТБ. Това е тема и трябва да ги гоним до дупка. Призовавам всички да се присъединят към нас, цялото общество, и да не ги оставим да се измъкнат.

- "Голям шлем" ли е да похарчиш 3 млрд. за руско-турски поток, да си на загуба и след всичко това да ти наложат и санкции?

- Нещата са много зле. България плати сметката на Русия, защото заобикалянето на Украйна нас не ни интересува. Не знам защо ние трябва да плащаме чужди сметки. Сега се знае, че са взети заеми за изплащане на експлотационни и други разходи и е почти сигурно, че от цялата тази работа ще сме на загуба. Тези разходи трябва да бъдат покривани.

- Губим 1 млрд лв. и от газопровода, които минава за България през Украйна. Обяснете и този казус?

- Губим и от закриването на т.н. Трансбалкански газопровод. Партиите на статуквото в България искат да се откажат от неустойките за България , става дума за 1,5 милиарда долара. И затова също трябва да бъде потърсена сметка и отговорност.

- Г-н Димитров, как ще коментирате това натаманяване на руските реактори от Белене за АЕЦ "Козлодуй"?

- То стана цирк цялата работа. Пред Москва правителството обяснява, че строят в Белене, пред САЩ казват, че правят малки реактори в Козлодуй. Има и трета версия - как вървят реакторите от Белене за Козлодуй. Цялата работа е за печелене на време. И за съжаление всичко е от джоба на нас, данъкоплатците.

- Само като гледаш енергийната министърка по телевизията как се обяснява, как се омотава?...

- За съжаление положението в енергетиката е много тежко....

- И накрая няколко думи за изборите на 4 април. Ясно е, че с гласуване по пощата и този път се разминахме. С това много българи в чужбина няма да могат да гласуват.

- Партиите на статуквото не въведоха нито гласуване по пощата, нито дистанционно и електронно гласуване. С това лишиха от глас много хора. Искам да ви обърна внимание, че на изборите в Каталуния на 14 февруари, гласуването по пощата нарасна с 350% в сравнение с предишния вот. Който желае, отива и гласува по пощата. Това е добрата практика. Едно такова гласуване тотално би променило и обстановката у нас. Ако българите в чужбина са два милиона и гласуват дори половината, това тотално би повлияло на ситуацията в България.

Интервю на Красен Бучков


Четете още на: Мартин Димитров: Министерството на финансите крие колко пари са върнати за КТБ, замитат се следите – Фрог http://www.budnaera.com/2010-01/2010-02-22_06.html#ixzz6nJGw0F9r
Научете за преследването на Фалун Гонг от Китайската комунистическа партия
Follow us: EpohalniVremena on Facebook



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19708968
Постинги: 44674
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031