Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.03.2021 20:45 - Сачева с плеяда от опорки. Правителството се справяло супер... особенно с намаляване на пенсионерите? Рекордна смъртност на българските пенсионери!
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 977 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 01.03.2021 20:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Сачева с плеяда от опорки. Правителството се справяло супер... особенно с намаляване на пенсионерите? Рекордна смъртност на българските пенсионери!

image

Плеяда от заучени фрази и опорки в ефира на bTV тази сутрин. Един от основните говорители на властта - социалният министър Деница Сачева, отговори на редица въпроси с вече до болка познати изречения. Чуха се и някои интересни заключения. Като например това, че властта не се провалила в процеса по ваксинация, защото оползотворила всички количества от доставените ваксини. И това - на фона на статия в британския в. ”Гардиън”, който посочи, че България е получила 117 600 дози от AstraZeneca, а използвала едва 2 035.

Но да се върнем към опорките - нямало големи забавяния, а България не е виновна. Така било навсякъде по света. Сачева увери в ефира на Българската национална телевизия, че още доставки на ваксини се очакват тепърва - оня ден пристигнали количества от препарата на Moderna, днес се очакват още дози от Оксфордската ваксина. До март - около половин милион.

"Ще има ваксини за всички", увери Сачева.

Дали ще има ваксини за всички обаче тепърва предстои да стане ясно. Освен това чухме и тежката диагноза на лекари в някои части на страната - "Ваксини няма". Скандалът около AstraZeneca се завихри миналата седмица, когато според статия на агенция "Ройтерс" стана ясно, че фармацевтичната компания може би няма да успее да изпълни договорката си с ЕС и за второто тримесечие на тази година. По-късно от AstraZeneca увериха, че ще доставят ваксини.

На фона на това здравният министър у нас проф. Костадин Ангелов яростно посочи - нямаме нужда от учтивостта ви, а от ваксини. Освен това допълни - не е важно, че пратката ще дойде два дни по-рано, а това, че количествата ще са по-малко. И масовата ваксинация (така наречените "зелени коридори") рязко секна в някои части на страната, основно в столицата. Възрастните и хората с хронични заболявания, които попадат в четвъртата фаза от имунизационния план се притесниха, че ваксини може и да няма. Но властта увери - ваксини ще има за всички.

Сачева посочи още, че темпът на ваксинация нямало да се използва за предизборни цели и заяви, че не може да си обясни по какъв начин мислели хората, които твърдяли така. На фона на това изказване обаче ставаме свидетели на обиколките на премиера Борисов, който миналата седмица лично се увери, че ваксини има и в най-малките населени места и провери как протича имунизацията в малко благоевградско село.

Социалният министър обаче бе категоричен - управлението на кризата щяло да повлияе върху изборните резултати. И отказа да се съгласи, че властта не се справяла.

"В рамките на тази ситуация с ваксините, при тези проблеми, правителството е направило всичко необходимо - организация, договори, средства. Това е ролята и работата на правителството. Това, че се бавят, е извън ролята на правителството. Имаме добри показатели, с които доказваме, че това, което зависеше от нас, е направено", отсече Сачева и допълни: 5 милиарда лева са били раздадени за хората и пострадалите от противоепидемичните мерки сектори.

Относно отварянето на заведенията от 1 март, Сачева отново започна със заучена и до болка позната фраза: Мерките имат смисъл тогава, когато се спазват.

А иначе - хората се уморили от мерките, заведенията започнали да губят работна сила и затова властта взела решение да отвори сектора.

"Всяко нещо е добре, когато е в съответните граници. Смятаме, че няма да има и такъв голям наплив на хора към заведенията".

"Ние трябва да свикнем да живеем с този вирус", посочи Сачева и допълни - вече започваме да формираме "малцинство" от хора, които са защитени и искат да се върнат към нормалния живот. Въпросното "малцинство" бе наречено от премиера само преди дни "щит" срещу инфекцията.

Източник/ци: Сачева с плеяда от опорки. Правителството се справяло супер

Четете още на: Сачева с плеяда от опорки. Правителството се 

Рекордна смъртност на българските пенсионери!

image

image
Над 30 000 пенсионери са починали само за два месеца, посочва dunavmost.com

От общо 120 000 души, които са починали през 2020 година в България, 112 341 са пенсионери, сочи справка на Националния статистически институт. 

За 2019 година общия брой на всички починали в България е 108 083 души или 4258 души по-малко от починалите само пенсионери през 2020 година!

Интересен скок в данните за смъртността през ноември и декември!

От януари до октомври 2020 г. смъртността се движи между 7429 (юни) и 9141 (януари), но изведнъж скача почти двойно през ноември на 15856 и се задържа на тази висота и през декември (15586).

Какво са направили управляващите за да постигнат такъв скок?

Какви са успехите им за януари и февруари?

И какви ще са с новите големи пратки на Астра Зенека с които Борисов се похвали и Меркел отказа да се ваксинира?

Колко пенсионери ще останат в края на кампанията?

Какво знае Фрау Меркел? Отказа да се ваксинира срещу коронавируса с ваксината на “Астра Зенека”

Борисов напомпа пратката от AstraZeneca, но у нас влизат не 57, а под 53 хиляди дози

Ще има ли България пенсионери в края на кампанията?

Искането за достъп до информацията е подадено от журналистът Димитър Байрактаров.

image



Четете още на: Рекордна смъртност на българските halniVremena on Facebook



Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39753652
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031