Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.03.2021 18:00 - Цветанов – окончателно изпран за АпартаментГейт от прокуратурата! (документи) https://www.boec-bg.com/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 641 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Цветанов – окончателно изпран за АпартаментГейт от прокуратурата! (документи) Posted on 07.03.2021

Точно преди старта на предизборната кампания, прокуратурата издаде поредната срамна индулгенция на Цветан Цветанов за #АпартаментГейт

image

На 20.03.2019г.  БОЕЦ внесохме Сигнали в КПКОНПИ, ДАНС и ВКП за аферата с покупката на новият апартамент на Цветан Цветанов-  депутат, председател на ПГ на ГЕРБ и зам. председател на ПП ГЕРБ. ЛичнО говорителката на главният прокурор (Сотир Цацаров към онзи момент) Румяна Арнаудова съобщи официално същият ден, че прокуратурата е образувала незабавно проверка по сигнала на БОЕЦ срещу Цветанов. 

Повод за сигнала ни бе публикация на сайта на радио СВОБОДНА ЕВРОПА , експертни коментари и анализи на „Антикорупционен фонд“ както и последващи публикации на сайта Биволъ по същата тема.

С постановление на прокурор Маджарова по пр.пр. 2472/2019г. Специализираната прокуратура, на която преди да стане главен прокурор шеф бе Гешев, изцяло и всеобхватно оправда и оневини Цветан Цветнов за аферата с апартаментите и асансьора в хола! 

На 29.05.2020г. БОЕЦ обжалвахме в законоустановеният срок отказа на прокурор Валентина Маджарова, като необоснован и изисквахме от Апелативна специализирана прокуратура да разпореди на СП образуването на наказателно производство в хода на което да се съберат всички факти, обстоятелства и разпитат съответните лица имащи отношение и информация към описаните от нас събития с цел установяване на обективната истина по действията и сключените от Цветан Цветанов имотни сделки, произхода на средствата за тях и нанесените щети на Общината и държавата от невнесени такси и данъци, както и да бъдат проверени данните за извършени други престъпления – корупция, злоупотреба с власт, търговия с влияние, сключване на симулативни сделки на нереални цени, укриване на доходи и тн. В постановлението за отказ на прокурор В. Маджарова не се съдържат конкретни аргументи, мотиви и факти оборващи изразените от нас съмнения за извършени престъпления от Цветан Генчев Цветанов.

Отново без никакви аргументи по съществото, Апелативна специализирана прокуратура потвърждава отказа на прокурор Маджарова. Единственото основание за отказа и потвържаването му е, че през 2019г. в прокуратурата е имало преписка с №1630  с подобна проверка, която е була прекратена и на това основание се прекратяват всички други проверки срещу Цветанов. Един от принципите на прокуратурата по отношение на властимашите и тяхното обкръжение въведен от Цацаров и продължен от Гешев – „Веднъж проверен и изпран – цял живот чист и невинен“! 

По абсолютно същият начин през 2016г. прокуратурата отказа да извърши проверка по сигнала на БОЕЦ срещу депутата Делян Пеевски за произхода на неговите средства, с които от собственик на стар Опел, Пеевски за няколко месеца се превърна у мултимилионер . Тогава прокурор Бецова отказа с аргумента, че през 2014г. прокуратурата е проверила Пеевски и неговата майка и не са установили нередности. БОЕЦ настояхме, че предоставените от нас данни и съмнения касаят данни и сделки извършени през 2016г. и няма как прокураурата да ги в проверила през 2014г., но сработи принципа „Веднъж изпран от птокуратурата – цял живот чист и невинен“ и Пеевски остана недосегаем за Гешев и Цацаров.

БОЕЦ обжалвахме и отказа на Апелатива прокуратура пред ВКП, разбирайте, пред самия Гешев.

Със свое постанпвление от 25.02.2021г. прокурор В. Стефанова, шеф на отдел „Специален“ във ВКП потвърди ОТКАЗА на АП и СП да образуват досъдебно производство срещу Цветан Цветанов и да го разследват за АпартаментГейт! 

image

image

imageimage

Точно две години след избухването на скандала за апартамента с асансьора в хола, който скандал се разви до буря обхванала десетки апартаментаджии и балконаджии няма нито един осъден! А Цветанов се опитва да се върне в политиката, като „носител на промяната“ подобаващо изпран от прокуратурата на Гешев и Пеевски. Задайте си въпроса, каква опозиция на мафията може да бъде Цветанов, след като прокуратурата на мафията го пази и спаси от съдебно преследване? БОЕЦ водим открито своите битки срещу мафията и усещаме на собствения си гръб ударите на прокуратурата. Срещу нас се фабрикуват обвинения и проверки, а не се прекратяват. Нас ни заливат с помия, а не ни изпират. Това е разликата между истинските бойци срещу мафията и злото и ментетата, които се опитват да представят оредната подмяна.

Битката продължава! И след тези избори вероятно ще трябва да сваляме и следващите. Гответе се за серия от избори, докато изринем кочината и си подредим държавата.




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19696474
Постинги: 44649
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031