Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.03.2021 22:55 - Истината и само истината. Ново ОТВОРЕНО ПИСМО До Слави Трифонов, председател на ПП Има такъв народ https://svobodnoslovo.eu
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 1185 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Истината и само истината. Ново ОТВОРЕНО ПИСМО До Слави Трифонов, председател на ПП Има такъв народ

31.03.2021 admin

  image  

До Слави Трифонов, председател на ПП Има такъв народ

ОТВОРЕНО ПИСМО От областния координатор и членовете на структурата за град и област Благоевград подготвила, организирала, популяризирала, подкрепяла и защитавала идеите на референдума, подготвян от 2015 и проведен през 2016 година, както и участвали в учредяването на ПП Няма такава държава и ПП Има такъв народ!

 

Уважаеми г-н Трифонов, пишем Ви по този начин, тъй като от една страна вече няколко месеца още от 2020 година след учредяването на партията не пожелахте да ни изслушате, никой от ръководството на ПП Има такъв народ не пожела да вземе отношение по въпросите и казусите, които се опитахме да поставим, въпреки че бяхте уведомени и знаехте всичко това, а от друга страна съвестта и принципите ни не ни позволяват да мълчим и стоим безучастно, когато виждаме заявка за управление на държавата от хора и партии, демонстриращи задкулисие и нечисти интереси! Накратко за нас – работим в пряк контакт с инициативния комитет за организиране и провеждане на референдума с председател Слави Трифонов от 2015 година до 2020 година.

Защо решихме да участваме на доброволни начала за тази кауза тогава? Повече от очевидно е, че желанието и волята с които участвахме в това общонационално начинание беше подкрепено от факта, че смятахме за повече от необходимо да се чува думата на суверена и управляващите, които и да са те, трябва да се ръководят от интересите и волята на данъкоплатците и избирателите. Съвсем естествено е, че въпросите, които бяха поставени за гласуване по време на националния референдум звучаха популярно, харесвани бяха, въпреки че има възможност за тълкувание и разсъждаване по тях в различни посоки.

Главното обаче и водещо за нас беше да се чува гласът на народа и да се изгради някакво будно гражданско общество, с което всички политици да се съобразяват, както по време на своето управление, така и ако са в опозиция. Вашите идейни разсъждения и концепции, които чувахме от телевизора, звучаха приемливо, припознахме Ви като човек, който наистина смята да приложи тези идеи и на практика и няма да останат само телевизионна пропаганда.

Неслучайно дадохме всичко от себе си от самото начало на събиране на подписи за референдума, популяризиране на тези идеи по места, обикаляхме за подписи на работни места (в повечето случаи изключително дискретно, да не кажем тайно), по домашни адреси, по това време думата „референдум“ беше почти забранена и изричането й предизвикваше у много хора страх от управляващите, които тогава бяха в апогея си и бяха твърди противници на провеждането на този референдум. Ние застанахме с имената и лицата си, отделяйки от свободното си време, лични средства, рискувайки дори работата си и от там прехраната си, но в името на каузата и идеите.

По това време тогава нямаше в структурата постове, никой не си и помисляше за нещо подобно, нямаше абсолютно никакви идеи за създаване на партия и от там желание да се възползваме от каквото и да било, всички бяхме изключително единни и целеустремени в ангажиментите си за довеждане до положителен край на така очаквания тогава референдум и с това и надеждата за по-светло бъдеще.

Ние г-н Трифонов бяхме първите, които след съгласуване, дойдохме в София и Ви подкрепихме пред Народното събрание от първата секунда, когато заявихте че ще го направите. Като цяло тогава не може да не помните колко изключително малко хора бяха зад Вас, бяхме няколко структури от провинцията и много малко софиянци. Ние бяхме поели и си изпълнихме ангажимента да заснемем и паралелно онлайн да отразяваме този протест пред Народното събрание на страниците на гражданско движение ДНЕС, което беше основен партньор при организиране и провеждане на референдума. Бяхме и при Вас в студиото, като част от инициативните комитети и участвахме във воденото от Вас по това време Шоуто на Слави и т.н. Спираме до тук за нас.

Няколко години по-късно, г-н Трифонов, обявихте намерението за създаване на партия, която да отстои въпросите от референдума, с които управляващите тогава не пожелаха да се съобразят. От тогава и до днес Вие и хората около Вас не спирате да твърдите, че партията се създава заради референдума и идеите за него са в основата за създаването й. За съжаление обаче установихме, че сме участвали в една огромна заблуда, а проведения преди 5 години референдум се използва с пълна сила, като трамплин за задкулисно вкарване в политиката, а от там и естествено такова политическо поведение, на хора от статуквото, хора, които по никакъв начин не отговарят на идейния профил на партията и пропагандираните от Вас идеи от телевизионния екран.

Всичко започна да става все по-ясно, когато се състоя партийното учредяване и от теоретични идеите и принципите трябваше да започнат да се реализират на практика. На учредяването на ПП Няма такава държава и на ПП Има такъв народ успяхме да приемем и гласуваме устав, състави на комисии, областни координатори и т.н. за около 20 минути, като гласуванията станаха блоково, т.нар. анблок, а не поименно. Приехме всичко това, като се доверихме изцяло на говоренето Ви от екрана и вярвахме, че няма да ни подведете. Предлагането и съответно утвърждаването на Илко Стоянов за областен координатор на партията Ви за област Благоевград, ние тогава приехме без особени резерви, тъй като не познавахме господина, като именно този факт породи у нас леко недоумение, той не ни беше известен през 5-те години на организиране, провеждане на референдума и отстояване на идеите му.

Очаквахме поне, че заедно ще продължим този идеен устрем, възникнал от референдума и ще доведем до логичен практически завършек всичко онова, което преди това беше само теория и говорене. От Вас през последните години чувахме, както от екрана, така и лично и с участието си в шоуто, че се цели промяна на политическия хоризонт, а не подмяна на хора, с това и ни спечелихте за поддръжници.

Първите месеци след учредяването на партията и поставянето Ви на Илко Стоянов за областен координатор на Вашата партия преминаха тихо и спокойно в буквалния и преносен смисъл. Давахме време и спокойствие на Илко Стоянов да се организира и очаквахме някакво взаимодействие за развитие и продължаване на идеите.

Няколко месеца по-късно ние научихме от медиите, че ПП Има такъв народ е изградила своите структури и прочетохме там имената на поставените от Илко Стоянов хора, представляващи партията в Благоевград и по общини в областта. Във всичко това нямаше да има нещо кой знае какво особено, ако в устава на партията не беше записано, че тези хора трябва да бъдат избирани, както и идеите, че хората трябва да бъдат питани и да се чува техния глас. Всичко това беше потъпкано, ние научихме от медиите за създадената структура по места, въпреки че бяхме учредители и съответно следваше да сме участвали в някакви събрания.

В същия този ден ние попитахме Илко Стоянов дали в този случай сме излишни в тази структура и получихме неговия готов и удобен за случая отговор – „вие ми търсите постове значи“???!!! По време на този разговор Илко Стоянов обеща, че ще ни покани на първото следващо събрание, където да изложим своите виждания. Какво се случи, Илко Стоянов ни изключи от „приятелската“ си листа в социалните мрежи, тъй като водехме разговора там, наложи тотална цензура и не ни покани на нито едно събрание, както беше обещал.

Всичко това ни накара да проверим що за човек е Стоянов и едва тогава установихме богатата му политическа кариера, включваща заемането на ръководни постове в няколко партии, не само в една дори. Разбирайки всичко това ние започнахме да задаваме въпроси и да се опитаме да разберем кой и на какъв принцип избра и предложи Илко Стоянов за шеф във Вашата партия, като Вие лично от екрана години наред говорите за нов морал в политиката, за нови лица, нова политика, смяна на статуквото и т.н., все добре звучащи популистки тези. Наложи ни се тотална цензура в социалните мрежи, цензура, от която Вие г-н Трифонов все се оплаквахте от екрана, но Вашата партия, групи и страници с името на Вашата партия, налагат такава за всички инакомислещи. Въпросите ни до ден днешен остават без отговор г-н Трифонов, дори вече се увеличават! Накратко – Илко Стоянов разруши структурата, която беше изградена и беше успешна по време на референдума и си създаде своя, партийна и политическа такава, използвайки манипулации, интриги, набеждаване, цензура, а от обкръжението му започнаха да се очертават новите остриета и заявки за продължаване на калинките и недотам положително в имиджово отношение наречие за председателката на Народното ни събрание, като изказ и маниер на поведение.

Кратка справка за политическата биография на Вашия избраник за областен координатор на партията Ви за област Благоевград – ръководен функционер в СДС и считан за „дясна“ ръка на Христо Бисеров и негов сътрудник от 90-те години, областен координатор и висш партиен функционер на ПП ВОТ Консерватори, областен координатор и висш партиен функционер на ПП Глас народен, няколко мандата общински съветник от различни партии, зам.кмет на ГЕРБ под управление на Димитър Бръчков в Петрич до началото на 2020 година, когато паралелно изгражда структура на ПП Няма такава държава и впоследствие ПП Има такъв народ, заемащ челни позиции в кандидат- депутатски листи, вкл. и на предходните такива от партията на Светльо Витков!!!

Нали уж борбата е срещу статуквото г-н Трифонов, нали ще се сменя ГЕРБ и всички управлявали до сега? Вие г-н Трифонов не веднъж сте укорявали партиите, че са взимали висока субсидия, дори по-висока от полагащата им се по закон, а попитахте ли Вашия областен координатор Илко Стоянов дали партиите в които е заемал най-високи партийни постове са върнали надвзетата субсидия? Защо г-н Трифонов продължавате да говорите за референдума и подтиквате хората да гласуват за вашата партия заради него, като голяма част от хората от референдума вече се оттеглиха и свалиха доверието си от партията Ви? Кой кадрува в партията Ви, г-н Трифонов? Кой и на какъв принцип предложи и на практика назначи Илко Стоянов за шеф във поредната за него Ваша партия? Използва ли се името Ви за вкарване в политиката на нереализирани и задкулисни политически играчи?

Защо на импровизирания наскоро „разговор“ между Вас и зрители не беше включен нито един подобен въпрос, а ние си ги зададохме и тогава и очаквахме честен отговор? Защо от създаването на партията до ден днешен няма качена нито една автобиография на ръководните Ви партийни функционери? Как ще се реализира на практика мажоритарността, когато хората ще гласуват за непознати кандидати?

Тук не говорим за частичното представяне на някои Ваши експерти наскоро, а за подробни биографии на всички Ваши водещи партийни функционери от учредяването на партията? Няма нито една така биография на официалните партийни страници и сайт! Писмото ни стана много дълго, има още много какво конкретно да се каже, но за финал искаме да се извиним на хората, които неволно сме подвели с участието си във Вашите проекти и сме смятали, че говореното от Вас от екрана ще се реализира и на практика, уви!

Наясно сме, че и тук, както и в други политически партии от статуквото, ще бъдат избрани и вкарани задкулисно в политиката хора, заради Вас, политическия лидер на партията, а не заради тях самите, като припознати от избирателите почтени и чисти личности!

Здравко Петров – областен координатор за област Благоевград

Стоян Кьосев – община Благоевград

д-р Стефан Кинов – община Благоевград

Василка Кабаджова – община Симитли

Велка Попова – община Гоце Делчев




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19829935
Постинги: 45056
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930