Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.03.2021 17:19 - Паника във върхушката: US-докладът и пътят към затвора https://svobodnoslovo.eu/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 184 Коментари: 0 Гласове:
1



Паника във върхушката: US-докладът и пътят към затвора

31.03.2021 admin

  image   Патологичен страх тресе български управници, политици и бизнесмени дни преди изборите. Отвъд океана долитат една след друга лоши вести, които предизвикват кошмари в средите на мафиотизираната управленска върхушка. Черешката на тортата, разбира се, е Докладът на Държавния департамент, който в частта за България е убийствено критичен. Корупция, контролиран главен прокурор от Пеевски, контролирани медии и публикации, имитация на борба с корупцията, повсеместна корупция в структурите на властта, лоша медийна среда и недостатъчна свобода на словото, полицейско насилие срещу протестиращи срещу управлението на Борисов и главния прокурор Гешев, нарушаване правата на гражданите и пр. и пр. Това са само част от негативите, посочени в доклада.

Крият се обаче неща, които са предшествали годишния доклад на ДП на САЩ.

Пеевски засечен в ЮАР, чужди служби разследват банкови сметки с милиони на лица и фирми, свързани с емблематични български управници в Обединените арабски емирства, стартиране на дело по закона РИКО в САЩ срещу наши политици и разследване на трафика на каптагон от България към Близкия Изток и терористични формирования. Това са само част от разследвания, свързвани с водещи политици и бизнесмени.

 

В САЩ и Брюксел са получени обемисти сигнали за милиарди, изплатени предварително по проекти, възложени на приятелски фирми без обществени поръчки през последната година. В тях се съдържат десетки факти и доказателства за корупция и нарушения на закона.

До Парламентарната асамблея на Европа (ПАСЕ) е изпратен сигнал за абсурдното поведение на т.нар. Щаб към МВР, в който влизат представители на прокуратурта, ДАНС и полицията, които трябва уж да следят за продаване и купуване на гласове, а всъщност е „чадър“ за престъпни групи и босове, които са впрегнати от местни полицейски шефове да осигуряват гласове за управляващите партии. Досега няма нито едно предварително производство, нито един сигнал за нередности. Защото няма как МВР, ДАНС и прокуратурта да разследват двама вътрешни министри – настоящ и бивш, назначени от ГЕРБ и кандидат-депутати от ГЕРБ. Няма как да бъде наблюдаван и премиерът Борисов, който е назначил въпросните министри и е в близки отношения с главния прокурор.

Големият шум около разкриването на т.нар. „руска шпионска мрежа“ и подкрепата на САЩ, Великобритания, НАТО и др. страни, не постигна очаквания от управляващите ефект – да компенсира и смекчи описаните в Доклада на ДП слабости на управлението в София. И ако допуснем, че в някаква степен това се е случило, то можем да си представим какво е истинското положение в страната…

Паниката на сегашното управление е свързана и с оттеглянето на подкрепата на Брюксел и Вашингтон за партия ГЕРБ и нейния лидер Борисов. Други са политическите субекти, с които се водят разговори за радикални промени и реформи след 4 април, които трябва да стартират веднага след структурирането на новото Народно събрание. Тотална промяна в състава на Висшия съдебен съвет е една от тях, както и ограничаване безконтролността на главния прокурор, оставка на Гешев, Борисов аут от активната политика, рестартиране на съдебната система, реално противодействие на корупцията, преглед на редица съдебни дела, за които има съмнения, че са поръчка и саморазправа с конкуренти и неудобни на властта, радикални промени и в медийната среда.

Наистина властта има от какво да се притеснява. Откраднати милиарди, злоупотреба с власт, закононарушения, мафиотизиране на цели сектори.

Предстоят безкомпромисни действия в посока на възстановяване на справедливостта. Ще бъде интересно. И ще боли.

Да четат – тези от шайката – историята на Мануел Нориега. Те ги издигнаха и те ги свалиха брутално.

Д-р Димитър Попкутуев

https://frognews.bg/




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19700119
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031