Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.04.2021 18:18 - Д-р Костадин Костадинов, Възраждане: В момента България не може да гарантира собствения си хранителен суверенитет и затова е нужна спешна реиндустриализация
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 124 Коментари: 0 Гласове:
2



Д-р Костадин Костадинов, Възраждане: В момента България не може да гарантира собствения си хранителен суверенитет и затова е нужна спешна реиндустриализация 01.04.2021 / 13:23 0   image  

 

В момента България не може да гарантира собствения си хранителен суверенитет и затова е нужна спешна реиндустриализация. Ако в даден момент границите на страната бъдат затворени, хората няма да могатда се изхранват, защото в момента храните в родните магазини, които са с български произход са под 20%.

„Това означава, че дори нашата хранително-вкусова индустрия не може да задоволи вътрешния пазар, а какво да говорим  за износ. Всичко това е  предвид, че преди 30 години България беше велика сила в това отношение и именно ние бяхме тези, които захранвахме Източна Европа и по-голямата част от бившия Съветски съюз. Първото нещо, което трябва да направим е да възстановим хранително-вкусовата индустрия. След това трябва да се помисли и много сериозно за възстановяване на икономиката, в посока, която беше поета още през 80-те години.

Точно в този период, България беше една от водещите световни сили в сферата на високите технологии. Произвеждахме компютри, дискове за запаметяващи устройства, електроника, включително и една част от оборудването на Съветските атомни подводници се произвеждаше тук. Никога не трябва да забравяме и това, че България беше 10-тата държава в света, която изпрати свой сателит“, категоричен бе д-р Костадинов.

Лидерът на Възраждане коментира и темата с Националната сигурност и българската армия, посочвайки, че за съжаление в последните години не е чул нищо, което е за хвалба в тази сфера.

„През 2002-ра година служих в едно поделение на ВВС, където бях оператор ръчно съпровождане на ракетен комплекс от българската противовъздушна отбрана (ПВО). Наскоро, 19 години след своето уволнение от казармата, се срещнах с мой приятел, с когото бяхме заедно. Той е станал професионален войник в същото това поделение. От него разбрах, че това поделение, в което аз служих и още по това време беше безнадеждно остаряло, и в което нашите командири ни даваха 16 секунди живот, ако има атака, та то продължава да е на въоръжение. Просто не разбирам, с какво точно можем да се похвалим, честно!

 Когато аз служих през 2002-ра година, армията беше 60 000. В момента по документи е 20 000, а реално е 15 000. Не знам, за какво превъоръжаване и модернизация говорят от време на време българските управляващи, при условие, че ние имаме купени към момента няколко хартиени самолета за над 2 млрд. лв., имаме 2 хартиени кораба за над милиард, имаме подарени два минни ловеца, които впрочем дори не са ни подарени, а ние ги закупихме за около 10-на милиона лева. Те обаче са в такова лошо състояние, че дори не успяха да дойдат на собствен ход в Черно море, а трябваше да бъдат довлачени“, председателят на Възраждане

Според д-р Костадин Костадинов, това което трябва да се направи в областта на армията е да се възстанови наборната служба, но подчертава, че това трябва да стане  на доброволни начала.

„Паралелно с това, трябва да се възстановят поделенията, които бяха ликвидирани и които в момента същите тези управляващи разпродават. Ако утре решим да възстановим доброволната или задължителна казарма, просто няма да има къде да спят войниците. Същите тези управляващи, които сега се хвалят с постиженията си, разпродадоха имотите на българската армия. Направиха така, че там, където в продължение на 140 години бяха създавани военни поделения – там вече няма нищо.

Единственото, за което се говори е, че се увеличават заплатите, но когато се преминавало изцяло към професионална армия, то сме падали под робство. Не че и в момента България е независима държава, тук има чужди бази, каквито никога не е имало в съвременната ни история. Впрочем, последно такива бази е имало през 14-ти век, когато падаме под турско робство.

До там обаче няма да се стигне, ако  българите дадат доверието си на Възраждане и на 4 април 2021 г. изберат бюлетината с  номер 5“, категоричен бе д-р Костадинов, водач на листата на Възраждане на кандидатите за народни представители   на Възраждане за 3 МИР Варненски и 25 МИР София

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

* публикация




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19703980
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031