Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.04.2021 17:40 - Предизборният хаос продължава: В плевенско председател на СИК се отказа, машините - с дефекти https://frognews.bg/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 70 Коментари: 0 Гласове:
1



НОВИНИ Предизборният хаос продължава: В плевенско председател на СИК се отказа, машините - с дефекти image Източник: БГНЕС
Предизборният хаос продължава. След като сутринта бе съобщено за проблеми с доставките на машините за гласуване в хасковско, сега става ясно, че в една от секциите в плевенското село Буковлък са се породили серия от спънки преди вота утре.  

В местното училище, където ще се проведат изборите в неделя, бяха доставени машините и изборните книжа за гласуване – това добре.

 В ОУ „Св. Климент Охридски“ са разположени всички три секции. В една от тях председателят на СИК се отказа да изпълнява длъжността и бе заменен от член, информира Нова телевизия.

 За пръв път и в трите секции в селото ще има машини за гласуване. При една от машините обаче се появил технически проблем – батерията не работи. Трябва да се постави нов кабел, а диагностиката показва, че машината работи.

 Каква е гаранцията, че няма да има проблеми с машините и в решаващият ден – утрешният?

 Проблемите не подминаха и Благоевград. В Районната избирателна комисия са получени десетки сигнали за нарушен график в доставката на машини за гласуване, предаде БНР.

Фирмата-доставчик на машините за гласуване е предоставила график, който в повечето общини се е припокривал с този за получаване на изборните книжа. Представители на секционните комисии чакали с часове  доставката на машините, потвърди председателят на РИК адв. Мартин Бусаров:

 "И трябваше да направим и графика за предаване на книжа и материали и самият график, който е даден от село, не се изпълнява. Получаваме вече поне 70 или 80 обаждания от секциите тук в Благоевград, че чакат от сутринта и нямат още машини".

 Другият сериозен проблем, който със сигурност ще се отрази на изборния процес, е  масовата смяна в съставите на секционните избирателни комисии. Рекордьори са общините Благоевград, Петрич, Сандански , Гоце Делчев и Разлог:

"Така, на първо четене, преди да съм видял процентите, минаваме 70. От последния час имаме около 5".




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19832652
Постинги: 45056
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930