Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.04.2021 16:01 - Официална позиция на БОЕЦ за проведените избори и предстоящите събития. https://www.boec-bg.com/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 147 Коментари: 0 Гласове:
1



Официална позиция на БОЕЦ за проведените избори и предстоящите събития. Posted on 05.04.2021


Изборите за народни представители през 2021г. преминаха под знака на бруталните схеми за контролиран, корпоративен и купен вот приложени от партиите от управляващата ни мафия – ГЕРБ, ДПС, ВМРО и тн. Изключително тежък натиск върху държавната и общински администрации за осигуряване на гласове за управляващите. Платени и манипулативни социологии, незаконна предизборна агитация с изпозлване на държавния ресурс и тн.

image

Въпреки всички тези пороци изборите показаха ясно волята на българските граждани. А тя е – българските избиратели не желаят да бъдат управлявани от нито една от политическите партии участвали в тези избори. Силен знак за промяна, който трябва да бъда прочетен и признат.

БОЕЦ заявяваме, че  няма да приемем какъвто и да е опит за подмяна на вота на българските граждани чрез безпринципни коалиции. Борисов вече заговори за „обединение” и „експертно” правителство, което е мечтата на ДПС, Доган и Пеевски. Гражданите така подредиха партиите, че ГЕРБ не могат да съставят правителство без някоя от така наречените „партии на протеста” – ДБ , ИТН, или ИМВ да влезе в ролята на предател. От друга страна и ДБ, ИТН и ИМВ не могат да съставят правителство без да се прегърнат с ГЕРБ, БСП, или ДПС и с този компромис да компрометират и подменят вота ха гражданите срещу политическото статукво. Основния аргумент на всички, които ще се поддадат на изкушението на властта и ще предадат избирателите си ще е кризата и нуждата от стабилност. БОЕЦ припомняме, че служебните правителства в България обикновено в краткосрочен и средносрочен план са доста по успешни от редовните правителства.

БОЕЦ ще продължим да отстояваме заявените свои цели за свобода, справедливост, граждански контрол върху управлението и отстраняване на мафията от властта, като вярваме, че през годните, през последните месеци, седмици и дни свършихме огромна работа и благодарение и на нашите усилия, България вече има своето будно гражданско общество. И това е огромно постижение.

В сегашната ситуация БОЕЦ виждаме следният изход – ситуиране на 45-и Парламент с кратък мандат – един-два месеца (докато се върти рулетката с мандатите) с една най-важна цел – промяна на ИК с въвеждане на електронно-дистанционно гласуване (поне по пощата) и граждански контрол върху изборите, приемане на  закон за Лустрацията и служебно, гражданско правителство излъчено от президента Радев и нови, извънредни избори  – доразчистване на ГЕРБ, ДПС, БСП и стартиране на така нужната ни истинска промяна и реформи. Да не забравяме, че отстраняването на мафията от властта е невъзможно без отстраняването на Гешев от върха на прокуратурата. А това докато ГЕРБ, ДПС ,БСП и останалите партии на статуквото са в управлението е немислимо.

Всичко друго би дало време на мафията да стабилизира, да мимикрира и да унищожи постигнатото от гражданите до момента.

Партиите, които оправдаят сега доверието на своите избиратели и устоят на натиска на мафията и изкушението на властта ще имат шанса да получат още по-голяма подкрепа на следващите извънредни избори. И обратното – предателите ще бъдат наказани. Гражданите искаме да видим нови принципи и нов морал в политиката – честни, последователни и отговорни политици, за които властта не е самоцел и източник на лично обогатяване, а средства за защита и отстояване на интересите на обществото. Разбира се, ако не бъдем чути, ще излезем на площадите и ще сваляме и следващото правителство на подмяната и мафията. 

БОЕЦ искаме и да поздравим всички свободни граждани, бойци, демократи, които в условията на мафиотска диктатура не се отказаха и показахме, че гражданите сме по-силни от мафията.

Битката продължава!

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19792085
Постинги: 44961
Коментари: 6162
Гласове: 7179
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930