Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.04.2021 19:46 - Капаните на Бойко с „Не искам да съм депутат” (КАКВО се крие зад измамата на мутрата) https://narod.bg/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 157 Коментари: 0 Гласове:
6



image ДнесМнения Капаните на Бойко с „Не искам да съм депутат” (КАКВО се крие зад измамата на мутрата) imageот admin на 09.04.2021

Историкът от университета в Екзитър Емил Соколов разтълкува по свой начин бабаитския ход на Бойко Борисов да се откаже от депутатското място. Оказа се, че това е добре премислен пиар ход, за да няма възможност в краткия си живот на ноя парламент да му се потърси отговорност за зулумите за милиарди, които нанесе хунтата.

Ето целия анализ на преподавателя:

image

Щом Борисов се е отказал от мястото си като народен представител, това означава няколко неща:

1. Предсрочни избори ще има и те ще са скоро. Експертният кабинет, Великото Народно събрание и прехвърлянето на депутати не проработиха. ГЕРБ и ДПС не ги устройва парламентарната аритметика и ще трябва да я пренаредят.

Реклама

2. На Борисов му е ясно, че този парламент ще е преходен и присъствието му там крие риск да му бъдат зададени въпроси, на които той не иска да отговаря. За него е по-добре да не се появява и да продължи стратегията от последните си месеци – комуникацията да минава само през Севда ТВ.

3. По-лесно е да редиш следващото правителство извън парламента. Борисов гледа на Народното събрание като на досадна бюрократична пречка. Така работи статуквото и задкулисието. Държавата беше управлявана 4 години от джипка. Няма причина да мислим, че с едни избори центърът на властта ще се върне в институциите.

4. Това е отличен ПР ход. Ето, аз не искам да съм депутат, не ме е страх, не ми трябва имунитет, чист съм като сълза. Макар и да изглежда смел, този ход е добре премислен и изчислен. При възможността този парламент изобщо да не заработи и да не му бъде потърсена отговорност, Борисов може да си позволи да изглежда храбър и безстрашен.

5. Борисов усилва натиска си върху опозицията. Макар и победен, това е неговият начин да си върне контрол и отново да почне да налага дневен ред. На фона на опозицията, която няколко дни не успява да изпрати ясни послания на гражданите, Борисов за пореден път представя себе си и ГЕРБ като нещо сигурно, нещо стабилно, нещо, без което, всички не можем.

6. Борисов ще излезе от политиката точно толкова, колкото Доган излезе от нея, когато стана почетен председател. У нас почетните председатели си запазват цялата власт, но няма как да им се потърси отговорност за действията им. Не бива някой да си мисли, че ГЕРБ правят опити да се променят и станат по-добри.

Топката е в полето на опозицията. Отговорът трябва да е бърз, категоричен и ясен. С или без Борисов, ГЕРБ няма място в управлението на страната. Бившият министър-председател има да отговаря за много неща.




Гласувай:
6


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19837161
Постинги: 45056
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930