Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.04.2021 16:56 - Борисов наистина притежава телевизии. Стадото свине https://svobodnoslovo.eu/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 135 Коментари: 0 Гласове:
1



Борисов наистина притежава телевизии. Стадото свине

10.04.2021 admin

  image   Изборите минаха, ГЕРБ загуби близо 500 хил. гласа, а Борисов обави пета гранде победа в парламентарен вот. За по-сигурно започна да излъчва видеа на Севда на фона на дувар и джипка, до дядо Евлогий в Рилския манастир, в съпровод на дежурните „куфари“ Нанков и Ананиев… Но не това е новина, защото на психопатни изяви на това трио с водач сме се нагледали. Друго е по-интересно. Т.нар. национални телевизии си скъсаха задниците да излъчват репортажи и коментари за бойковите изречения. В студията се появиха дежурните про-Борисов и ГЕРБ политолози и социолози, които със сериозни физиономии се ровят някъде, за да извадят някакъв смисъл от думите му. И това не е ново, но навежда на едни стари съмнения: притежава ли Борисов някои телевизии или поне немалко акции от тях. Да не забравяме и слуховете за обвързаности на тези медии с властта чрез осигуряване на рекламни договори и гарантиране на суми от партийната каса в предизборни периоди.

На 7 април станахме свидетели на истинско стълпотворение в сутрешните блокове на лица от управленската върхушка на ГЕРБ и все още кабинета „Борисов 3“. Избълваната от екрана примитивна пропаганда и поведението на водещите показа две неща: журналистика 3-то качество и зависимости от досегашния политико-мафиотски модел.

БНТ ще бъде под влиянието на Борисов и ДПС докато е управлявана от Кошлуков. Все пак трябва да бъдем справедливи и да кажем, че там има хора, които се опитват да бъдат верни на занаята и да правят нещо смислено.

 

В бТВ нещата приличат на сумрак с надвиснали облаци преди да настъпи пълен мрак. Слаб сутрешен блок, преминаващ в нещо като шоу, досадно рекламиращо продукти на телевизията със съмнително качество. Думата се дава на хора с умствен недокомплект, но известни с нещо си в някакви техни среди. Надвечер са турските сериали, след което е инквизицията с рекламираните риалити формати, от които се пулят едни и същи лица, повечето от тях с двуцифрено IQ. Дългата ръка на Красимир Гергов и Делян Пеевски се усеща осезателно.

Нещо подобно се случва и в Нова тв. Там пък съмненията за сделка-балон с уж собствениците на Виваком се увеличават лавинообразно. Най-разпространената версия е, че Пеевски, Домусчиев и Борисов са изпрали едни милиони, а фирмата „купувач“ спечели няколко милиона, за да си даде името. Това се прави по света, не сме ние пионерите. Липсата на каквато й да било промяна в предлаганото от медията, е все по-ясно очертаващо се косвено доказателство за това. Как се изпират пари ли по тази схема? Много просто: някой договаря с известна фирма да стане „купувач“, плаща й определена сума (често става дума за процент от стойността на сделката), оформят се документите по сделката, след което я затварят съвсем законно. На практика обаче собствениците остават същите, милионите им вече са официализирани (обикновено са придобити от корупция, контрабанда, придобиване на чужд бизнес чрез рекет) и продължават да притежават въпросната телевизия. В потвърждение на това е купуването от собствениците на Виваком и на няколко пеевски медии, които олицетворяват мутренската философия на управлението и своя владелец. Никакъв, ама никакъв аргумент няма някой да дава и 5 лева за тях, освен, че негативизмът към тях ще се прехвърли и върху новия притежател United Group и Драган Шолак. Няма бизнес логика в това упражнение. На всичкото отгоре след такова „пакетно пазаруване“ стана ясно, че Пеевски има много общо и с Виваком, и с Нова тв. Което мнозина знаеха отдавна… Както, че закупуването на Нова тв от Кирил Домусчиев и брат му Георги е свързано с интереси на Борисов и Пеевски. Бизнесменът Васил Божков, който е с обвинения и се намира в Дубай потвърди тези връзки и ги онагледи с договорени суми и договори.

Медиите са едно от главните оръжия на кликата Борисов, Пеевски, Доган, Гешев и Цацаров. Сега, когато изпадането на ГЕРБ от властта е започнало и задкулисните сделки с ДПС стават невалидни, на свикналите да дърпат конците в държавата, въпросните медии са им особено нужни. Наивно е да се вярва, че ще се откажат от собствеността и контрола върху тях. Също и върху рекламния пазар, доколкото го има у нас.

Не е нужно да вярвате на нашите твърдения, но се замислете. Мафиотската върхушка по отношение на медиите и пропагандата е ревностен следовник на Гьобелс, който е казал: „Дайте ми средствата за масова информация и аз ще превърна който й да е народ в стадо свине“. Това е и тяхната цел, не се съмнявайте.

Тези дни дори гръцки и турски медии изразяват недоумение как е възможно след резултатът на ГЕРБ на вота Борисов да е още премиер и медиите да търчат подире му да го снимат и записват. Там се чудят, а тук тичат подире му като палаши. Тичат зависимите – важно уточнение.

https://frognews.bg/




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19703372
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031