Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.04.2021 17:04 - ШОУТО СВЪРШИ, ПЛЕБЕИ…. https://svobodnoslovo.eu/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 126 Коментари: 0 Гласове:
1



ШОУТО СВЪРШИ, ПЛЕБЕИ….

10.04.2021 admin

  image  

image

За един ден на четири години народът си въобразява, че е господар на положението и нещо зависи от него. Обикновено още следващите дни установява, че всичко си е постарому, а него не го таковат за слива. Ето, почти седмица след изборите каква е картинката:

 

Действителният голям губещ от изборите – Онуй и компания, ведро твърдят, че са победители и ще съставят правителство, даже могат да дават под наем депутати на колегите си от други парламентарни групи. Действителният победител – Трифонов, пази трапистко мълчание и едва на шестия ден от устатата /по-скоро от пръстчетата му/, се отрони: „Ами благодаря ви за доверието“. Какво обаче ще прави, ще управлява ли, няма ли да управлява – явно смята, че това плебса не го засяга.

БСП се държи, все едно нищо не е станало, вярно, че са свикнали с ролята на опозиция, ама след този провал изглежда смешно да няма поне сериозен анализ за грешките. Но от друга страна, извън тесният електорат на социалистите, другите не се вълнуват толкова какво ще правят.
Демократична България елитарно заявяват, че те са върхът и например разни наци-партии трябвало да бъдат изклани /достоверен факт – върл фен на ДБ предложи възрожденци да бъдат изклани като боилите на Княз Борис/. Гнусливо не искат да говорят с другите формации и се опитват да измъкнат най-доброто в ситуацията в задкулисни преговори.

Отровните изправени общо взето успяха да предизвикат позиви за връщане у всички нормално мислещи. Ей днес например на страницата на вездесъщия Хаджимравин ни пробутва Марчето Капонката като най-чистият и достоен човек, който щял да ни оправи. И Бабикян и той щял да ни оправи – и той чист човечеца. Отдолу психодесни пляскат в див възторг и чакат оправянето. Манолова и Дончева, леко позеленели, се ядосват как се хванаха на въдицата на спасителите, които всичките готови да се жартват за министри, направо ще се претрепят кой първи да се пожертва…….

Народът гледа цирка на новите спасители и започва да се чуди защо пак се нахендри по същия глупав начин. Да, махнахме Онуй, ама тези, които се задават, защо ли правят същите циркове и „саможертви“?

И трябват нови избори, подготвени този път от Президента и служебно правителство. Че нещо от спасители като Трифонов и Марчето Капон и Бабикян и Хаджимравин, ми призлява….

Елена Гунчева




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19825961
Постинги: 45041
Коментари: 6163
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930