Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.04.2021 15:19 - ЗАПЛАТИТЕ СЕ ВДИГАТ, НИВОТО ПАДА https://svobodnoslovo.eu
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 60 Коментари: 0 Гласове:
1



ЗАПЛАТИТЕ СЕ ВДИГАТ, НИВОТО ПАДА

13.04.2021 admin

  image  

В Община Пловдив, която вече затъва в дългове, откакто я управляват герберасти, вдигат със задна дата заплатите на служитилите. Лошо няма, и аз съм работила в общината, знам какво е.

Проблемът е друг – щатовете са раздути до степен на абсурд, а партийни калинки се чудят по цял ден какво да правят и ако ги питаш, няма да могат да ти обяснят какво трябва да вършат.

 

Бюрокрацията е стигнала до степен един документ от едно бюро на друго да се изпраща с писмо с изходящ номер и поне три подписа на началници от всякакъв разред. В същото време за елементарно копие от документ, който ти трябва, дрането е жестоко. Скоро една клиентка трябваше да плати 500 лева за копия от документи от собствената си преписка, като един и същи документ й го бяха снимали 10 пъти. Ако ще, както се казва!

Администрацията отдавна вече е партийна. Нелоялни към съответната управляваща партия или кмет служители не се толерират и им се намира начин да се разкарат. Само тези, които не са работили в администрация, имат илюзии, че Законът за държавния служител пази служителите и има закрила срещу уволнение. Дръжки има!

Всеки шеф в администрация може да те изрита за отрицателно време просто с една промяна на структурата. А срокът за изпитване е по-дълъг, отколкото в Кодекса на труда. В резултат, всички служители слушат и си налягат парцалите, за да си пазят хляба. Затова и те са най-сигурният гласоподавател на избори. Знаят, че няма мърдане. Те и семействата им или гласуват за правилната партия, или остават без работа.

И въпросът е защо ние трябва да издържаме цялото това чудо?! Защото общината собствени приходи на практика няма – това са данъци, такси и цени на услуги, които ние й плащаме. Тоест това увеличение на заплатите ще го платим ние. Със Синята зона /която впрочем смятат да разширяват бащиците, че трябва да се пълни бюджета/, с таксата дори за елементарен документ, който ни трябва от общината, с данъци и такси, с цени на услуги……техните заплати ги плащаме ние. Както и заемите им, които вземат на кило, без дори да питат населението.

Избрахте хора, които дори не се обаждат в Общинския съвет. Избрахте кмет, който на две магарета сено не може да раздели, избрахте районни кметове, които за нищо не стават. Сега – плащайте!

Елена Гунчева




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19840539
Постинги: 45069
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930