Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.04.2021 16:43 - Продължение на гореща тема: Битият в Дубай Пеевски ближе рани в България, трепери да не го разследват https://svobodnoslovo.eu
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 79 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 22.04.2021 16:43


Продължение на гореща тема: Битият в Дубай Пеевски ближе рани в България, трепери да не го разследват

22.04.2021

image    

Българският олигарх и приближен на Бойко Борисов – Делян Пеевски се намира в България. След побоя, който му бил нанесен в Дубай, за което Фрог нюз писа вчера, той опитал да влезе в специализирана клиника в Швейцария (вчера написахме, че е настанен там, но източници от обкръжението му ни уведомиха, че планът не се е реализирал), но след това се отказал, защото нямало как да си осигури охрана.

Тогава решил да се лекува в България. Не е ясно в коя болница и потърсил помощ и кои доктори са поели грижите за него. Хора от близкия му кръг смятат, че се е покрил в луксозна база в село Славовица, недалеч от Пазарджик. Помещения там били преоборудвани в стационар с модерна апаратура за следене на състоянието му.

 

Оттам той звънял на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, когото молил за подкрепа в новата политическа ситуация за да не бъде разследван за корупция и незаконни сделки. Сред десетките такива изпъква контрабандата на цигари от „Булгартабак“, както и ограбването на активи на КТБ. Доскорошният медиен магнат треперел и при мисълта, че е много вероятно чужди служби да разровят сделките за продажбата на „Виваком“ и Нова телевизия. Бизнесменът Илия Златанов, станал известен с разкритията си в антикорупционната поредица „Осемте джуджета“ заяви вчера пред Фрог нюз: „Дали сме информация кой стои зад покупките на „Виваком“ и Нова телевизия. Спас Русев, братя Велчеви и сърбинът Шолак са само фасадни личности. Зад тях стои един голям международен аферист – Зено Алойс Майер. Той стои с пари на Пеевски зад сделките. Парите се прехвърлят от един джоб в друг. Пеевски работи с пари от една банка и с тези, които взе от Цветан Василев и Мавродиев“.

Бившият депутат от ДПС търсел помощ и от бизнесмен, бивш важен фактор в Столична община, защото смятал, че той има връзки в новия парламент и може да му помогне да не стане клиент на прокуратурата, която години наред контролираше. Бил готов да плати щедро за услугата. Засега обаче никой не откликвал на молбите му, а и най-вероятон някой го е заблудил относно възможностите на въпросния човек, който преди време бил доста близък на Борисов и Цветанов.

Надявал се по някакъв начин да си уреди проблемите и с руски бизнес-кръгове, близки до Кремъл. Именно тези кръгове някои считат за поръчители на „предупреждението“ в Дубай, „връчено“ му от бивши бойци на Спецназ.

Доста проблеми очакват Пеевски и в САЩ, където завършват разследванията по законите РИКО и „Магнитски“. Става дума за пране на пари, финансиране на терористични структури, корупция и нарушаване на човешки права. Ако тези съмнения бъдат доказани, приятелят на Борисов наистина ще се сблъска с големи неприятности.

Пеевски осъзнава, че като лице на модела #Кой и един от читиримата – Борисов, Цацаров, Гешев и той, – които наложиха олигархо-политико-мафиотското управление, ще трябва да отговаря за съсипването на хиляди човешки съдби и бизнеси.

Frognews.bg




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19699185
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031