Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.04.2021 17:44 - ЗАЩО НАТО ЩЕ ГЪРМИ ТУК, НА НАШ ТЕРЕН Е ИГРАТА. КОМЕНТАРИ ЗА ГЕОПОЛИТИЧЕСКИТЕ ИГРИ НА САЩ СА ЗАБРАНЕНИ ЗА ДНЕШНИЯ ПОЛИТИЧЕСКИ ЕЛИТ НА БЪЛГАРИЯ https://afer
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 70 Коментари: 0 Гласове:
1



ЗАЩО НАТО ЩЕ ГЪРМИ ТУК, НА НАШ ТЕРЕН Е ИГРАТА. КОМЕНТАРИ ЗА ГЕОПОЛИТИЧЕСКИТЕ ИГРИ НА САЩ СА ЗАБРАНЕНИ ЗА ДНЕШНИЯ ПОЛИТИЧЕСКИ ЕЛИТ НА БЪЛГАРИЯ

imageЗащо НАТО ще гърми тук и каква е ролята ни

Както разбраха вече и бездомните кучета в страната, у нас се изсипват над 35 хиляди военнослужещи на НАТО, главно американци с много бойна техника и започват учения през май и юни. Разрешението за тези учения е подписано от Каракачанов, който си употреби мандата освен да разпродава имоти, главно да се хареса на американците, да избели факта, че е бил агент на ДС и те да го обичат срещу 3,5 млрд. лв. Ученията са одобрени от предишното НС, но вие не се съмнявате , че сегашното щеше да направи същото, нали?

Коментирах вече странното отсъствие на темата за военното напрежение в черноморския регион в българското политическо и медийно пространство. Няма и как да е другояче, като се има предвид, че и предишната власт се контролираше от ул. Козяк”, а сегашната – „нова” власт дори още повече. Коментари за геополитическите игри на САЩ са забранени за днешния политически елит на България. А военните учения през следващите два месеца са именно част от геополитическата игра на Щатите.

И тази игра е икономическа, не толкова военна. Защо именно сега в тия следващи 6-7 седмици се дрънка оръжия на наша територия и в Черно море? Ами защото точно в този период се очаква да завърши Северен поток. Вашингтон положи много усилия да го спре, но нуждите на Европа са си нужди и те от заповеди на големия брат не се променят. През 2019 г. потреблението на природен газ в Европа е било 390 млрд. кубометра. Повече от половината от тях – 210 млрд. кубометра са доставени от Газпром. Според експертите от западноевропейските газови компании нуждата на стария континент е от още 300 млрд. кубометра, които сега не достигат. Затова и Северен поток има своите защитници, най-вече в Германия, но и в други важни държави на ЕС. Въпреки скърцането със зъби на Вашингтон, който на живот и смърт не иска Русия да е част от европейското икономическо пространство. В същото време в Норвегия запасите от газ намаляват прогресивно, а в Дания, която спря преминаването на руските тръби през свои води, съвсем свършиха. Датското находище Тайра е изчерпано и вече има коментари, че Дания скоро ще отмени блокирането на Северен поток, защото започна да получава руски газ през Германия.

Какво да се прави в тази неприятна за САЩ ситуация, пита се мозъчния щаб във Вашингтон? И стига до неоригиналния, но вече изпробван метод – да се създаде военно напрежение близо до Русия, тя да бъде вкарана във военни действия, да бъде заклеймена от света като агресор и това да спре европейските гласове в защита на Северен поток.

И ето ти ги ученията „Defender Europe 21”. Разбира се, никой не вярва, че САЩ искат наистина да се бият с Русия. Целта е друга – провокация с чужди ръце, която да накара руснаците да ударят по чужда територия или да навлязат там. Световните медии са готови и чакат да зареват в един глас: „Руска агресия!”. Държавите в ЕС ще са принудени да я заклеймят, а финалът на Северен поток ще се отложи за незнаен срок от Европарламента и Еврокомисията.

И ето го въпросът, който ни засяга пряко – може ли някоя от чуждите ръце, вадещи горещи картофи да бъде българска? При васалния манталитет на българския политически елит, това не е изключено. Със сигурност вече е сценирано и българско участие в провокацията – все пак на наш терен е играта.

И затова е жизнено важно да бъдем будни граждани следващите два месеца, а не хипнотизирани зомбита с намордници.

Волен Сидеров




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19793524
Постинги: 44966
Коментари: 6162
Гласове: 7179
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930