Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.04.2021 18:12 - Пешо Стоянов се гласи да загуби и от Румен Радев (десните пак не са в час) https://narod.bg/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 87 Коментари: 0 Гласове:
1



image Снимка: Debati.bg
Пешо Стоянов се гласи да загуби и от Румен Радев (десните пак не са в час) imageот admin на 28.04.2021

Явно, след като преди четири петилетки загуби от червения Георги Първанов-Гоце, сега Пешо Коня иска да падне и от Румен Радев

Точно 20 години, след като изгуби битката за втори президентски мандат от Георги Първанов през 2001 година, името на Петър Стоянов отново е в оборот за най-високия пост в държавата. Дипломираният в Софийския университет и юрист може да бъде издигнат от десните за президент и да се изправи през есента в битката за Дондуков 2 срещу Румен Радев, научи в. „Галерия“ от свои източници.

Това обаче ще се случи, ако Стоянов получи подкрепата както на ГЕРБ, така и на ДПС, без които не се прави нито един важен избор в държавата. Средите, които лансират кандидатурата на Петър Стоянов, държавен глава в периода 1997 2002 година, изтъкват успехите му във властта.

По време на неговия втори мандат в България тръгна към НАТО

Започнаха и преговорите ни за членство в Европейския съюз. Освен това Стоянов е в отлични отношения с управляващата в момента Демократическа партия в САЩ, познава се с президента Джо Байдън, личен приятел е с бившия обитател на Белия дом Бил Клинтън, когото лично доведа в България. Кръговете отвъд океана вече са дали гласната си подкрепа за Стоянов, а „зелената светлина“ от Вашингтон е допълнителен бонус за кандидатурата на политика, който на 25 май навършва 69 години.

Преди месец човек от старата Десница сподели пред в. „Галерия“, че преди време са обсъждали възможността за президент да бъде номиниран писателят и драматург Стефан Цанев, но тази идея отпаднала. Още повече, че Цанев многократно заявява напоследък в интервюта, че е омерзен от политиката. А и до голяма степен достолепната възраст на писателя – 84 години, е другата причина кандидатурата му да не стои на дневен ред.

Засега Стоянов не бил решил дали да се включи в президентската битка

Той бил категоричен, че едва ли ще направи подобна стъпка, ако не получи ясна и категорична подкрепа от ДПС. През 2001 година, когато той се кандидатира за втори мандат, Движението не го подкрепи и на втори тур даде гласовете си за кандидата на БСП Георги Първанов. Стоянов тогава загуби и защото никому неизвестната до този момент „Гражданска партия на България“ издигна Богомил Бонев за държавен глава и раздели десните избиратели.

Борисов многократно е казвал, че Петър Стоянов е неговият президент, а с последния си указ на „Дондуков“ 2 го е направил генерал и му е връчил пагоните. Бойко вече обяви, че няма да се кандидатира за президент, макар да не е ясно дали няма да промени решението. Ако ГЕРБ-СДС, ДПС и патриотите, които не влязоха в Парламента, повторят резултатите си от изборите на 4 април и застанат зад Стоянов, ще се получи относителен паритет с подкрепящите вече Радев партии и движения, смятат независими наблюдатели от родната политическа кухня.

Ясно е, че зад Радев със сигурност ще застанат избирателите на БСП и неговите партии – БСП, „Изправи се! Мутри вън!“, „Има такъв народ“, АБВ, „Възраждане“, а за гласоподавателите от „Демократична България“ изборорът ще бъде твърде сложен, особено за дясната част от коалицията, към която се причисляват ДСБ на Иван Костов.

Автор Николай Димитров

Източник: вестник „Галерия

***ПАЗИ БОЖЕ ОТ "ДЕМОКРАТИ", БИЯЧИ НА ЖУРНАЛИСТИ! Н.М.




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19810713
Постинги: 44988
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930