Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.04.2021 18:00 - РАДЕВ ГОТВИ СКАНДАЛНАТА ДЕНИЦА ЗЛАТЕВА ЗА СЛУЖЕБЕН МИНИСТЪР НА ВЪНШНИТЕ РАБОТИ. ПРЕПЛЕТКИ: РАДЕВ – КИРИЛ ДОБРЕВ – ГЕРБ https://afera.bg/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 155 Коментари: 0 Гласове:
1



РАДЕВ ГОТВИ СКАНДАЛНАТА ДЕНИЦА ЗЛАТЕВА ЗА СЛУЖЕБЕН МИНИСТЪР НА ВЪНШНИТЕ РАБОТИ. ПРЕПЛЕТКИ: РАДЕВ – КИРИЛ ДОБРЕВ – ГЕРБ

image

Радев готви скандалната Деница Златева за служебен министър на външните работи.

Протеже на Кирил Добрев изненадващо каца в служебния кабинет, който е подготвил Румен Радев. Самата тя се похвалила в приятелски кръг за предложението.

Деница Златева бе вицепремиер в предишното провалено служебно правителство на Радев. След изтичането края на мандата тогава, Борисов  публично й предложи да остане вицепремиер и в кабинета Борисов-3. Тогава на Изпълнително бюро Златева заявява, че иска да приеме поканата. Запознати казват, че ченетата на партийното ръководство увиснали от наглостта й.

Последвала бурна реакция – да избира дали да напусне БСП или да отиде в кабинета Борисов. Червените имали горчив опит с предателството на Костадин Паскалев, за който разбрали от медиите, че министър в кабинета на НДСВ и ДПС през 2001. Златева се разревала и го ударила на молба, но в крайна сметка острата реакция я спряла. Прибрали я да работи на Позитано.

Името й се забърка около делата за източването на НДК при Мирослав Боршош, с който се сближила неимоверно и в чиито ресор бе двореца по време на мандата й. Не е ясно какво става с делата там.

През миналото лято Златева е уволнена от апарата на Позитано 20, защото вместо с международна дейност постоянно ходела да говори срещу БСП и ръководството по чуждите посолства. На обилни обяди и вечери се оплаквала колко са назадничави са социалистите заради отказа от „Истанбулската конвенция“ и позицията по Македония, звъняла и по чуждите партии и в Брюксел да топи партията си с антибългарски изказвания.

И тук идва интересното – веднага след уволнението й е назначена на висок пост в държавно енергийно дружество под контрола на ГЕРБ, където вече половин година е на тлъста държавна заплата.

Интересни преплетки се случват между Радев-Кирил Добрев и ГЕРБ. Интересно служебно правителство идва с олигархични и следствени връзки.

Марин Тодоров




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19792403
Постинги: 44961
Коментари: 6162
Гласове: 7179
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930