Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.05.2021 16:41 - ПРОКУРАТУРАТА ЛЪЖЕ! ПРИКРИВА ЧУЖДА АГЕНТУРА! https://svobodnoslovo.eu/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 129 Коментари: 0 Гласове:
1



ПРОКУРАТУРАТА ЛЪЖЕ! ПРИКРИВА ЧУЖДА АГЕНТУРА!

30.04.2021 admin

  image    

*** Скандални и уличаващи разкрития на оръжейния търговец Гебрев в позиция на фирмата му „Емко“.
.
Цитирам части от текста:
.
§ „Сериозното разминаване с истината и фактите в изявлението на прокуратурата на България от 28 април 2021 г., които лесно се опровергават документално, изглежда като умишлен опит да се компрометира и това разследване и да се докара и то също до задънена улица. Също както и разследването на т.нар. „български Новичок“.

§ „Особено внимание заслужава взривът в склада на ЕМКО в Ловнидол на 12.11.2011 г. Неверните твърдения на прокуратурата, че е бил предшестван от пожар, с което се търси общ знаменател с останалите цитирани взривове, в случая са само малката лъжа, незначителен детайл.

 

По-важното е, че при разчистването на района е открито взривно устройство с пластичен взрив и детонатор. На базата на комплексна експертиза прокуратурата в Севлиево достига до извода, че взривът е умишлено предизвикан. С постановление на вишестоящата прокуратура това заключение е отменено, а делото спряно.

Мотивите са твърде показателни. И така вече 10 години. Предвид значимия обществен интерес предлагаме копие от постановлението на прокуратурата за спиране на производството“.

**** давам допълнителни факти: прокуратурата е записала, че взривът в склада в Ловнидол се „дължи на поставяне на импровизирано взривно устройство и последвалото му взривяване (най-вероятно дистанционно)“.

После обаче окръжната прокуратура променя заключенията на експертизата и записва „не установява намереният експлозив, тип „Пластит“, да е средство, послужило за взрива е складовата база“.
Историята приключва по този начин: „независимо от различните становища за правилната правна квалификация на извършеното деяние“ са извършени всички необходими следствени действия. Обаче извършителят не е намерен и затова разследването се спира. С други думи под този предлог отива в „кръглата папка“ – в коша.
.
„Емко“ посочва дисредитиращи факти в изявлението на Прокуратурата и във връзка с взрива във ВМЗ в Сопот
§ „Взривът във ВМЗ Сопот на 21 март 2015 г. също се обяснява от властите с наличието на имущество на ЕМКО.

Предлагаме копие от двустранното споразумения между ЕМКО и ВМЗ Сопот, от което ясно си личи каква собственост на ЕМКО е загубена от взрива. Тези, които твърдят, че 14 (четиринадесет бр. муниции) могат да бъдат цел на терористично нападение, очевидно имат друг дневен ред.

Вероятно властите трябва да отговорят на други въпроси, а именно какво друго е било взривено във ВМЗ, не е ли било то истинската цел на терористите и защо това се прикрива и не се разследва вече 6 години. От своя страна, прилагаме копие от споразумение между ЕМКО и ВМЗ Сопот, в което ясно личи „огромната цел“ преследвана от чуждите агенти.
*** давам допълнителни факти: става дума за склад (за складове според мен) с боеприпаси, които в крайна сметка е трябвало да отидат за грузинската армия
.
Гебрев засяга и случая с неговото отравяне
§ “ Прикриването на дейността на руските специални служби на територията на България, поне през последното десетилетие не е случайно. Особено ясно това проличава при разследването на опита за отравяне на 3-мата български граждани с вещество от семейството на Новичок през пролетта на 2015 г.

Вече години наред ръководствата на ДАНС, МВР и прокуратурата на Р България открито саботират това разследване, въпреки многобройните доказателства предоставяни и от международни източници. Ключов е въпросът кой е координиращият център на този саботаж. Многобройни молби на пострадалите до властите, в които ги призовават да се обърнат към фактите досега остават без отговор.“

**** давам допълнителни факти: бяха взети проби от тримата отровени за изследване във финландската лаборатория Verifin, сертифицирана за такива цели. Поради изтеклия петгодишен срок за съхраняване на пробите в лабораторията (18 юни 2020), прокуратурата в България е прекратила разследването и сега пробите се водят изчезнали.

Това се разбра, понеже от берлинската болница Шарите, където Навални беше прехвърлен за лечение, поискаха от българските си колеги данни за отравянето на Гебрев заради сходството между двата случая. И естествено не получиха нищо – пробите „май били унищожени“.
.
Изводът на голямата оръжейна фирма
„Българското правителство е единственото, което не потърси международна подкрепа за терористичните актове на своя територия. Нещо повече, то отказа международната помощ за разследването на „българския Новичок“, за което и до днес не смее да обели и дума.

**** моя бележка: главният прокурор поиска помощ от руските си колеги. Т.е. все едно да искаш помощ от убиецъа да посочи своето престъпление. За мен такова алогично действие цели едно: създаване на официален претекст руската страна да бъде запознава с абсолютно всички данни за този тероризъм, които достигат от нашите партньори до нашите спецслужби и прокуратурата. Нямам думи!

По-натам в текста ЕМКО не само изразява готовност да съдейства напълно, но и повдига проблема за още един взрив:
„Главният прокурор на България трябва да даде ясни обяснения за умишленото прикриване на подбудителите и помагачите на терористичната дейност на чуждата агентура на наша територия. Засега той е длъжник в това отношение. ЕМКО е готов да съдейства на главния прокурор, ако той има интерес от това.
Ползваме се от случая да напомним на медиите и прокуратурата, че на 5 юни 2012 г. в района на „Петолъчката“ бяха взривени огромни количества боеприпаси, имаше и човешки жертви.

По своите мащаби и последствия тези взривове далеч надхвърлят всички останали, цитирани от прокуратурата преди два дни. Интересно е, защо прокуратурата изключва тези взривове от своите нови хипотези?“

**** МОЯ БЕЛЕЖКА: както още навремето разследвах, с този взрив с убити и ранени беше салютиран още при кацането му у нас шефа на ЦРУ и така беше осуетена проверка какви точно ги вършат родните политици, с кого, вкл. и с терористи по света. Според моето разследване гръмналите там муниции и др. взривни вещества, доставени за утилизация от МНО, са били вече „взривявани“ – т.е. вече „утилизирани“ в базата в Челопечене. Така с двата инцидента са били „изписани“ на два пъти едни и същи взривни вещества (един път фиктивно, един път реално), за да може чрез този дублаж да се покрият други реални количества за черен бизнес и недеклариран износ.

Григор Лилов




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19801697
Постинги: 44988
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930