Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.05.2021 20:20 - Твърдата реакция на Москва върна Прага към реалността. Следващата е България? https://zapisnanews.info
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 91 Коментари: 0 Гласове:
2



Твърдата реакция на Москва върна Прага към реалността. Следващата е България? 03.05.2021 06:05

Дипломатическият скандал, избухнал между Чехия и Русия, започна да излиза извън контрол. Но изглежда започва да надделява един внезапен трезв поглед, а това ще помогне донякъде да се охладят прекалено горещите глави в Прага. Твърдата реакция на Русия, очевидно, принуди инициаторите на тази провокация да осъзнаят реалната ситуация.+

Чешкият външен министър Якуб Кулганек намекна, че неговото правителство вече не настоява за по-нататъшно експулсиране на руски дипломати от посолството в Прага. Може би това ще бъде първата стъпка към завършването на играта „кой повече“ между Прага и Москва.

Всъщност целият този чешки демарш има всички признаци на целенасочена кампания, целяща да изолира Москва, да покаже нейната „агресивност“. Скандалният сценарий е до болка познат.

Чехия отпрарви неоснователни обвинения, последва експулсирането на дипломати, останалите прозападни послушници се присъединиха към чехите в знак на „солидарност“. Но този път нещо се обърка. Бързият и остър отговор на Москва показа, че тя няма да търпи недоказани обвинения и продължаването на този фарс.

Управляващият елит в Чехия изпадна в истинска истерия.

Сега с нетърпение очаквам всички, замесени в тази черна кал, да си го получат право в 10-ката.

А след това Русия ще ги попита: «А сега искате ли да си поговорим спокойно?»

Има няколко признака, разобличаващи фалшфикациите.

Първо, властите на Чехия отказаха да представят каквито и да било доказателства за съпричастността на Русия към взривовете през 2014 г.

Това не е първото безумно и недоказано обвинение към Русия — Бог знае вече в какво.

Други подобни обвинения без доказателства, както знаете, са следните: присъствието уж на руски войски в Донбас, съпричастността на Русия уж към инцидента със сваления малайзийски самолет през 2014 г., опитът на Кремъл да отрови Скрипал, както и уж опитът за убийство на Навални.

Източник на информацията на Чехия за взривовете, съдейки по съобщенията от СМИ, е британската медийна група Bellingcat, която отдавна изпълнява ролята на «маша» на британското военно разузнаване.

Поразително е, че от Bellingcat-МИ6 съобщиха на чехите, че към взрива през 2014 година са съпричастни същите двата предполагаеми руски агенти, които бяха обвинени в опита за отравяне на Скрипал. Дори констатирам наличието на липса на фантазия в МИ6. А липсата на фантазия е очевадно доказателство за липсата на голямо количество сиво вещество.

Историята е доколкова ненормална, че дори е невъзможно да се приеме насериозно от всеки здравомислещ мозък.

Наистина, всичко това щеше да е толкова смехотворно, ако не беше твърде жалко.

Изводът е, че дипломатическият скандал между Прага и Москва е изфабрикуван.

А намерението е тази кавга да ескалира до общоевропейска криза, която да задълбочи и без това критично опасното напрежение между Запада и Русия.

Непрекъснатите в последно време атаки срещу Русия, голословните и нелепи обвинения доказват за сетен път, че независимо от последните събития в САЩ, въпреки собствените им неуредици, техните спецслужби държат за топките Източно-европейските марионетки, а последните сляпо и раболепно изпълняват всяка заповед отвъд океана, дори в ущърб на собствените им интереси.

Пример за това са новите и отново недоказани обвинения към Русия за взривовете в оръжейните заводи в България, които също бяха факт преди няколко години.

Очаква ни ново продължение на историята за «похожденията» на Петров и Баширов.



Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19811593
Постинги: 44992
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930