Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.05.2021 16:33 - КАКВО СЕ КРИЕ ЗАД МАСКАТА? https://svobodnoslovo.eu
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 112 Коментари: 0 Гласове:
0



КАКВО СЕ КРИЕ ЗАД МАСКАТА?

03.05.2021 admin

  image    

Факт е, че всички вирусни инфекции неизбежно достигат връх и постепенно изчезват от човешкото кръвообращение.

За елита COVID-19 бе идеалната възможност да се създаде общество, което се корени в страха, дехуманизацията и широкото недоверие към „другия“. Тъй като символите управляват света, един символ перфектно олицетворява това „ново нормално“ – маската за лице.

 

Онези, които печелят от тази криза, видяха възможност, тя да бъде инструментализирана за създаване на специфичен социален климат. Става въпрос за поддържане на страха, безпокойството и параноята. Става въпрос за постоянно напомняне, че нещата НЕ се връщат към нормалното. Накратко, става въпрос за социално инженерство.

Ето как използването на маската за лице направи показването на лицето, неестествено и дори опасно! В началото на пандемията почти всички организации и специалисти препоръчаха да не се носи маска. СЗО дори посочи само в кои случаи е добре да се носи. През март 2020 г. СЗО все още съветва да не се носят маски с разяснетието – „Няма конкретни доказателства, които да предполагат, че масовото носене на маски от населениета носи някаква потенциална полза. Всъщност има някои доказателства, които предполагат обратното при злоупотребата с правилното носене на маска, или поставянето й неправилно”

Съвсем скоро обаче нещата се обърнаха рязко на 180 градуса. Маските станаха задължителни, първо на закрито, после на открито! Впрегнаха политиците, медиците, дори холивудските звезди да агитират за носенето им, направиха го норма и вмениха чувство за вина на всеки, който откаже да носи маска дори на открито!

Но, какво е значението на маската?
Не се заблуждавайте. Елитът не прилага маската, защото се грижи за вашето здраве. Всичко е свързано с дневния ред. Тъй като инфекциите и смъртните случаи на Ковид падат по целия свят, масите се стремят да се върнат към някакъв вид нормалност. Те НЕ искат това.

Широкото използване на маската е идеалният инструмент за поддържане на свързания с вируса страх и потисничество. Тоест, постоянно трябва да се сещате, че нещата вече не са нормални. Не ви е необходим Робърт Лангдън от филма „DaVicinci Code”, за да осъзнае, че маската е мощен символ.

Човек, който носи маска, е поразителна гледка, която ни влияе на подсъзнателно ниво. Той незабавно отключва нашия дълбоко вкоренен страх от болести и смърт. Той несъзнателно повишава нивата на стрес и тревожност в мозъка ни, като същевременно ни предупреждава за предстояща опасност.

Всяко маскирано лице е напомняне, че нещата не са нормални, че трябва да се страхуваме и че трябва да търсим сили извън нас, които да ни спасят.

На човешко ниво маската обезличава хората. Как можем да общуваме с други хора, ако не можем да разберем дали се усмихват или не?

Как можем да се свържем с други хора, ако можем да общуваме само с помощта на приглушени думи през парче плат? Не можем. Точно обратното, маската казва: „Стой далеч от мен, не ти вярвам.” Ами децата, които растат в този климат? Те са изключително податливи на внушения и нямат база за сравнение, за да разберат, че тази нова норма е … абсурдна.

Този специфичен социален климат е чисто злато за социалните инженери, които се стремят да променят дълбоко обществото. Обществото, което е подложено на страх и паника, става ирационално и с готовност приема всяка мярка, която обещава някакъв вид безопасност. И това се случва сега. Защото в момента маската не е свързана със здравето – тя е за да ви превърне в ходещ, говорещ агент на страха.

Виждаме, че тези хора са впрегнали целия си арсенал, за да ни накарат да вярваме в нещо, да отклонят вниманието ни и да променят реалността. Но какво целят, какво крият и какъв е новият свят, който са ни подготвили?
На въпроса какво крият, за това може да се напише цяла книга, защото се крият много неща.

В реалния ни свят в края на 2020 и в началото на 2021, когато вече има ваксини се „появиха“ „нови щамове“, някъде от Европа бе удобно в Англия (като наказание за брекзит), също южноафрикански, бразилски, или в САЩ (супер, за победата на Байдън)! И пак да се драматизира със спиране на полети, нови ограничения за пътуване от и до тази страна и да започнем да броим колко са новите „болни“ от стария, или от новия щам! За фактическо въвеждане на ваксинационни паспорти за пътуване и ред съпътстващи ограничение. За разоряването на средната класа и превръщането на милионите безработни в социално зависими от държавата индивиди, просто не иде реч.
Останалото предстои да видим…ако доживеем!

Светослав Атаджанов




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19826078
Постинги: 45041
Коментари: 6163
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930