Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.05.2021 18:30 - НАУЧИХМЕ ЛИ УРОКА ОТ ИЗБОРИТЕ? https://afera.bg/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 85 Коментари: 0 Гласове:
1



НАУЧИХМЕ ЛИ УРОКА ОТ ИЗБОРИТЕ?

image

Казват, че някои депутати и депутатки тъкмо си поръчали нови костюми и тоалети и няма да ги дочакат. Най-краткият парламент приключи и ще се запомни със своята безсмисленост. Той не прие нищо съществено, което „да промени модела”. Всъщност, клишето е на политиците, а дали народът е искал промяна на модела е въпрос. По-скоро на последните избори българите приложиха наказателен вот към омръзналия им Борисов. Сега пак ще го има на 11 юли и пак няма да реши нищо съществено.

Но нека не очакваме народът да започне да мисли като единно тяло със строен анализ и програмно разсъждение. Това е работа на елитите, от които хората очакват идеи, решения и перспектива за развитието на държавата. И тук е мястото на въпроса: взеха ли си поука от последните избори политическите играчи, които трябва да предложат нова стока на политическия пазар?

Каква поука? Кой урок? Този, който показа, че играта по български – всеки за себе си не работи за нито един от играчите в политиката и за народа като цяло. Ако искаме наистина смяна на модела, трябва да първо да дефинираме настоящия модел. А той е: колониален, несуверенен, неикономически, антибългарски като социална и образователна политика, геноциден и заличителен за българската нация. Всеки, който е съгласен с това определение за България днес, трябва да търси И НАМЕРИ единно действие на идващите избори (може да има още едни наесен) и максимум сила за промяна на днешния гибелен за нацията ни модел.

Какво значи това?

– Изгонване на всички чужди монополи в подземните богатства, енергетиката, банковия сектор, селското стопанство и търговията.

– Отваряне на път за българските предприемачи – не само „малък и среден” бизнес, както ни хипнотизират от десетилетия, а създаване на истински български едър бизнес във всички сфери.

– Прекратяване на кретенската политика за враждуване с Русия под чужд диктат.

– Възобновяване и реализиране на големи енергийни проекти, които бяха спрени и биха раздвижили стотици български фирми и цели региони.

– Покана за инвестиране от големите източни гиганти – Япония, Южна Корея, Китай, Русия, Индия и то за истински инвестиции в реално физическо производство и високи технологии, всичко това, което дава принадена стойност. Сега България изнася жито, дървесина и руда – все едно е страна от четвъртия свят.

– Обявяване на Черно море за зона на мира и забрана за военни учения в това затворено и важно за нашата сигурност море. Закриване на всички чужди военни бази у нас.

– Провеждане на референдум (с нов закон за референдумите) за участието ни във военни блокове. Истинско народовластие – прилагане по швейцарски модел на облекчен и действащ закон за допитване до народа по всички важни и съдбовни за страната теми.

Това са част от основите на новия модел. Възможни са, изпълними са! Тези, които го припознават трябва да отидат с такава програма на идващите избори ЗАЕДНО, в един коалиционен блок и да пресекат едно бъдещо управление на джендъризма, еднополовите бракове и тоталното заробване на населението с фалшифицирани  пандемии и смачкване на свободите и правата на хората.

Политическите и граждански формации на здравомислещите българи могат да победят неориентираното и инфантилно мислене на много хора, което качва на власт поредната колониална администрация. Ако и сега здравите антиджендърски и антиколониални сили играят поотделно, всеки за себе си, ще бъдат удавени след това един по един до един.

Както при падането под турско.

Волен Сидеров




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19709076
Постинги: 44675
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031