Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.05.2021 17:20 - Президентът избира измежду двама генерали за премиер, готви изненадващо име за министър на образованието https://www.flagman.bg
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 69 Коментари: 0 Гласове:
1



Президентът избира измежду двама генерали за премиер, готви изненадващо име за министър на образованието
image Ген.Бойко Рашков(вляво) или ген.Стефан Янев(вдясно) ще оглавят служебното правителство, за министър на образованието се спряга златният физик Теодосий Теодосиев-Тео
06 Май 2021

Весела Лечева и Деница Златева също получили покани, но ще чакат НС на БСП да им разреши да участват в служебния кабинет

 Ген.Стефан Янев или ген. Бойко Рашков ще бъде назначен за служебен министър-председател от президента Румен Радев следващата седмица, твърди Епицентър.бг. Държавният глава вече намекна, че ще повери правителството на авторитетен мъж, но не пожела да посочи име.

Ген.Стефан Янев е един от най-близките му, той беше вицепремиер и министър на отбраната в първото служебно правителство на Рудев Радев.

Другият претендент - ген.Бойко Рашков е бивш директор на Националната следствена служба, депутат от БСП и доскорошен директор на Националното бюро за контрол на СРС-ата. Той е съветник по правните въпроси на Румен Радев. Името му се спрята и за служебен вътрешен министър. 

 

Според "24 часа" възможна номинация за премиер е и бившият министър на образованието в Тройната коалиция Даниел Вълчев. Самият той обаче отрича, че съществува подобна опция. 

За министър на енергетиката се спряга Еленко Божков, също президентски съветник, специалист в сферата на енергетиката. През лятото на м.г. той бе обвинен, че е спрял метрото в София, с което е създал опасност за живота на стотици пътници. 

Изненадваща може да бъде поканата за сектор "Образование". Твърди се, че ще бъде поканен Теодосий Теодосиев-Тео. Физикът предизвика истинска сензация сред ученици и колеги, той е визионер с интересен поглед за развитието на просветата. Определян е за вдъхновител, будител и учител с мисия, който създава гении. 

Деница Златева и Весела Лечева, които са членове на БСП, също били поканени за министри. Златева - като вицепремиер, а Лечева - в спортното министерство. Те обаче трябва да получат одобрение от Националния съвет на БСП, а освен това Деница Златева ще трябва да напусне ръководния пост в държавното енергийно дружество "Булгаргаз", където бе назначена от премиера Борисов през август 2020 година.

"Познавайки работата на държавния глава, служебният кабинет ще бъде съставляван от професионалисти", обяви политологът Слави Василев, който беше част от екипа на държавния глава.


В категории: Политика



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19804035
Постинги: 44988
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930