Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.05.2021 16:29 - Мина времето, когато нещо можеше да бъде скрито и потулено почти без последствия https://svobodnoslovo.eu/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 95 Коментари: 0 Гласове:
1



Мина времето, когато нещо можеше да бъде скрито и потулено почти без последствия

07.05.2021 admin

  image    

Онзи ден един земеделски предприемач разказа в парламента как е бил изнудван от ГЕРБ да си прехвърли бизнеса на техен човек. Разказа и още много неща, кои от кои по-престъпни и гнусни. Нарочно изчаках, преди да коментирам, защото бях сигурен какво ще стане. Но преди да разкажа какво стана, ще припомня една друга случка, която беше точно преди една година.

Миналата година по това време поръчковата Нова тв направи серия от два поръчкови репортажи, които ме наклеветиха. Клеветата нямаше никакво основание, разбира се, но това не попречи на доблестната българска прокуратура да се самосезира.

Впрочем самосезирането на Варненската апелативна прокуратура, което стана на 13 май, странно съвпадна със странната и неочаквана оставка на тогавашният ръководител на Специализираната прокуратура Димитър Франтишек. Както разбрах веднага, върху него е бил оказан натиск да започне разследване срещу мен и Възраждане, като му е било поискано дори да бъда арестуван – макар и за малко. Човекът обаче се оказва доблестен и честен, и предпочита да се оттегли, вместо да влезе в ролята на престъпник и да обвини невинни граждани.

Това обаче не може да се каже за Варненската апелативна прокуратура, която се „самосезира“ от поръчковия репортаж и макар и с половин година закъснение на 2 септември успя и да ме вкара в Централния софийски затвор – макар и само за един ден. Както се казва, показаха ми какво ме чака, ако продължавам по същия начин. Е, аз продължих и ще продължавам по същия начин, но не за това става въпрос.

Въпросите са два:

1. Защо в моя случай имаше моментално „самосезиране“ на прокуратурата, без да има нито едно доказателство или твърдение на свидетел, а в сегашния случай тя все още мълчи? Вече цяла година прокуратурата и следствието, действайки като перфектната организирана пристъпна група, разпитват всеки човек или фирма, които са имали взаимоотношения с Възраждане покрай изборните кампании, и ги притискат, опитвайки се да ги накарат да кажат, че е имало злоупотреби със субсидията. Цяла година престъпниците от прокуратурата и следствието не спират с този рекет, като се активизираха особено много в хода на последната кампания – отново за да ни бъде оказан психологически натиск. Ще станем ли свидетели на същата активност и по казуса с ГЕРБ, особено при условие, че имаме ключов свидетел и показания?

2. В нашия случай медиите удобно преповториха всички клевети на поръчковата Нова тв, а след това и клеветите на прокуратурата. Когато ние пращахме прессъобщения за престъпните действия на прокуратурата, ги отразяваха само две или три медии. Всички останали мълчаха! В случая с ГЕРБ стана същото, само че с обратен знак – почти всички медии си замълчаха, и едва вчера, късно вечерта, някои от тях срамежливо казаха около 5% от това, което се случи в парламента на 5 май. С този казус смятам, че догодина уверено ще слезем с поне още десет места надолу от сегашната си 112-та позиция в класацията на свободата на словото по света.

Бях сигурен, че престъпната прокуратура и медийният слугинаж ще си замълчат. Но също така съм сигурен, че това няма да спаси режима.

Мина времето, когато нещо можеше да бъде скрито и потулено почти без последствия. На 11 юли има нови избори, а след това идва време за Възраждане!

Костадин Костадинов




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19790822
Постинги: 44961
Коментари: 6162
Гласове: 7179
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930