Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.05.2021 17:11 - Илчовски пред „Биволъ“: Караха и Цеко Минев да продаде ПИБ https://bivol.bg/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 134 Коментари: 0 Гласове:
1



https://www.youtube.com/watch?v=vTlUwQPJxls&t=3s Ексклузивни снимки и видео Илчовски пред „Биволъ“: Караха и Цеко Минев да продаде ПИБ Бойко Борисов уредил Пилето с партьори от Украйна и Грузия, твърди фермерът Николай Марченко 8 май 2021
image

Банкерът Цеко Минев е бил принуждаван да продаде „Първа Инвестиционна Банка“ АД на Оманския фонд, инвестирал по-рано в Корпоративна търговска банка АД. Това твърдение застъпи пред „Биволъ“ земеделският производител Светослав Илчовски, който отказва да даде подробности. 

В ефира на “ЕвроДикоф” той заяви, че го били накарали да снима лице, което според него бил самият Цеко Минев по време на пътуването им с Иван Ангелов – Пилето в Монте Карло. Трябвало да праща снимката на Бойко Борисов, като не е ясно за какво е било това нещо.

Илчовски предостави на „Биволъ“ и снимката (вижте долу вляво), на която според него е изобразен самият Цеко Минев по време на воаяжа до Монако, на който са били поканени приятелите на Иван Ангелов. Прати и видео (виж долу), на което се забавляват в плажен клуб с Иван Ангелов.

„На Цеко Минев искаха да продаде банката на арабски фонд да вземат голема комисионна“.

Това обясни Илчовски, според когото банкерът също е бил сред пътувалите до Монако приятели на собственика на „Градус“ АД Иван Ангелов – Пилето.

Мъж, който прилича на банкера Цеко Минев, заснет от Илчовски в Монте Карло (Източник на снимката: Светослав Илчовски)

На уточняващия въпрос, поясни, че ставало дума за „оманския“ инвестиционен фонд, станал известен у нас като топ-инвеститор в КТБ преди години.

„Натискаха го, но не продаде“, поясни той за крайното решение на съсобственика на ПИБ.

„Има сделка, нема сделка“

Илчовски твърди, че след първичното предлагане на акциите (IPO) на „Градус“ АД на Българската фондова борса (БФБ) през 2018 г. закупилите дялове пенсионни фондове са едва ли не откраднали от пенсиите на българите.

“Има сделка, няма сделка”, казва той за “кухите” търговски операции, които са реализирани, за да се “надуе” цената на “Градус” АД на БФБ. Според Илчовски щели да проговрят и други предприемачи.

Пред медията ни той каза, че „всеки директор на пенсионен фонд е натискан да купува акции на „Градус“. Не знаел обаче от кого точно са били натискани, като внушението му е, че от ГЕРБ.

„Не съм разбрал веднага. Подведох се“

„А схемата е от онова на премиера…Аз съм идвал многократно при него и знам, че е постоянно заедно с премиера“, казва още фермерът.

Според него е предал част от документацията за т.нар. „кухи сделки“ на председателя на Комисията по ревизия Мая Манолова, за „да започнем отнякъде“.

„За два часа може да се разбере всичко, за да занеса в Прокуратурата“.

ВИДЕО:   https://www.youtube.com/watch?v=vTlUwQPJxls&t=3s


МОНАКО

#ГрадусГейт: Илчовски и Пилето в Монако


 




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19811010
Постинги: 44988
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930