Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.05.2021 17:47 - Освобождават ген. Коджейков от Авиоотряд 28? Първо да каже за фурмите и по-важната стока https://frognews.bg
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 132 Коментари: 0 Гласове:
2



Освобождават ген. Коджейков от Авиоотряд 28? Първо да каже за фурмите и по-важната стока image Коджейков на фона на самолет Източник: БНР Шефът на правителствения Авиоотряд 28 ген. Тодор Коджейков е поредният висш държавен служител, който най-вероятно ще бъде сменен от служебното правителство. Той е на поста вече 6 години. Известен е предимно с две неща: много близък и предан на Бойко Борисов и не разбира почти нищо от самолети и организация на полети.  

Отстраняването на Коджейков ще е съвсем логична и приета от експертите като задължителна.

 

Коджейков обаче трябва да каже много неща около използването на отряда от властта, за които се говорят невероятни неща.

 

Кашата покрай полета с дарения на пилци и стоки на пеевска фирма за Обединените арабски емирства и изпратени от ОАЕ медицински консумативи и фурми за нас, българите става все по-голяма. Около операция от април 2020 година с участието на правителството "Борисов 3" все още има много неизвестни, а твърдения, идващи от едно и също място, са меко казано противоречиви.

Първоначално се обяви официално, че става дума за дарение на медицински консумативи в условията на пандемия, после че то е част от бартер с български хранителни стоки на частни фирми, а накрая се оказа, че са пристигнали тонове фурми. Едните раздадени от БЧК, други предоставени на Главното мюфтийство.

Тревожни са обаче други сигнали – че самолетът с даренията от София не е летял директно за Абу Даби, а е имал междинно кацане. В Катар?

 

В различни кръгове усилено се говори, че на борда не е имало само пилета, краставици или каквото още там е натоварено в София, но и един много ценен товар – споменава се огромно количество пари. Говори се и на кого били тези пари, а целта да се изнесат от България била, за да подсигури бъдещето на важна/и персони от властта след края на мандата.

Разбира се, това са засега само слухове.

 

Затова е редно служебният транспортен министър Георги Тодоров да разпореди проверка на въпросния полет (може вече да го е направил) и да бъдат попитани служителите на Авиоотряд 28, участвали в него, какво се е товарило, кой го е товарил и какъв е бил маршрутът. Ген. Коджейков също трябва да отговаря. Както и за много други полети, забулени в тайна и предизвикващи редица въпроси.




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19823240
Постинги: 45041
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930