Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.06.2021 17:36 - Защо прокуратурата не разследва фирма ”ДП”, свързана с офшорки на Пеевски, телевизия ”Европа” и ББР?
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 46 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИ Защо прокуратурата не разследва фирма ”ДП”, свързана с офшорки на Пеевски, телевизия ”Европа” и ББР? image  
Съществува една фирма „ДП“, която е собственик на телевизия „Европа“, но не е на Делян Пеевски. Тя обаче е замесена в едни машинации с офшорки на бизнесмена. Понеже е свързана с Българската банка за развитие /ББР/, очаквам чудовищни разкрития. Ще има много сериозен отзвук“. Това разкри пред Нова телевизия бившият ни посланик в НАТО и бивш министър на отбраната Бойко Ноев.  

Но темата за въпросната фирма е видяла бял свят и в други публикации и разследвания на български журналисти.

 Преди време Евронюз обяви плановете си да създаде български канал заедно с ТВ Европа, която ще се преименува на Евронюз България, но без без да смени сегашния си собственик Добрин Иванов и изпълнителния директор Георги Харизанов.

 В началото на май пък "Биволъ" стартира една Петиция с пет въпроса към новинарския канал Евронюз тъкмо по повод общия им франчайзс българската ТВ "Европа", чрез който се очаква през септември да стартира EUEONEWS България.След удара на САЩ по Пеевски със закона "Магнитски"  тези въпроси стават все по-актуални и крещящи за разследване от прокуратурата.





Вижте въпросите:

 - Наясно ли сте с факта, че основният бизнес на г-н Добрин Иванов, с който финансира Телевизия Европа, е търговията с оръжия и през нея той е замесен в скандала с отравянето на друг български оръжеен търговец с “Новичок”?

 - Наясно ли сте с факта, че г-н Добрин Иванов има общи бизнес интереси с г-н Делян Пеевски, олигарх, сочен като “айсберга на коруцпията в България” и основен фактор за потъването на свободата на словото в България през последните 10 години?

 - Наясно ли сте с факта, че г-н Добрин Иванов е получавал пари от офшорка свързана със скандала “Магнитски” - разкритие на Международния консорциум на разследващите журналисти ICIJ?

 - Наясно ли сте с факта, че г-н Георги Харизанов има ефективна присъда за рекет (впоследствие реабилитиран) и се явява един от пропагандните стълбове на правителството на Бойко Борисов?

 - Ако за Евронюз не е проблем този брак по сметка с Телевизия Европа, как ще убеди българската публиката, че не служи за параван и легитимация на местни задкулисни играчи, които са част от проблема със свободното слово в България?

Телевизия "Европа" започва излъчване през април 2001­ година, като до 2016 година неин собственик е Емил Стоянов. През 2017 година едноличен собственик на капитала стана Добрин Иванов. Той стана популярен около опита на държавата да национализира "Дунарит". Неговата фирма "ДП" придоби от свързаната с Делян Пеевски Viafot Limited вземане от оръжейния завод, което няколко седмици по-късно продаде на синдиците на КТБ срещу обещание да му бъде платено с активи на банката, които вече са били предлагани на търгове, но не се е намерил купувач.

 Малко след това Иванов покани Георги Харизанов, определен през 2020 година като "човека, на който Бойко Борисов е заложил да бъде двигател на ГЕРБ", за изпълнителен директор. Преди това той оглавяваше Института за дясна политика и беше водещ на предаването "Имате думата", което се излъчваше в близката до депутата от ДПС Делян Пеевски тогава медия "Канал 3".


Говорителката на прокуратурата Сийка Милева обяви днес, че оглавяваният от Иван Гешев орган се е самосезирал и образувал преписки спрямо 6 лица с наложени санкции от САЩ.

 По-рано САЩ наложиха санкции срещу Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков, както и всички, свързани с тях фирми и организации.

 Прокуратурата е правила различни проверки през годините на Делян Пеевски, заяви говорителят на главния прокурор. Прокуратурата на Република България изрази позиция, с която напълно подкрепи партньорите от САЩ за това, че върховенствтото на закона е в основата на всяка демократична държава, припомни Милева.

https://frognews.bg




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19828239
Постинги: 45041
Коментари: 6163
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930