Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.06.2021 16:41 - Варненецът Огнян Рачев призова кмета на града: Иван Портних, просто си бъдете Иван от София
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 109 Коментари: 0 Гласове:
0



Варненецът Огнян Рачев призова кмета на града: Иван Портних, просто си бъдете Иван от София 16.06.2021   image

Вчерашната сесия на Общински съвет – Варна, която беше първата с достъп на граждани откакто започна ковид кризата, предизвика много коментари. Заседанието беше изпъстрено с много дебати и важни решения, между което беше и въвеждането на задължителна детска градина за 4-годишните, освобождаване на заведенията от тротоарна такса, а не на последно място и отстраняването на Янко Станев от СДС от поста зам.-председател на съвета заради расистко изказване.

Силно впечатление направи обаче и кметът Иван Портних, който говори от трибуната в залата само дни след станалото му пословично вечерно включване във Фейсбук. След дискусията на тема реституцията и вина за развитието на Варна, мнозина се загрижиха за състоянието на Портних заради на моменти несвързаните му коментари в социалната мрежа.

Много от позициите си кметът на Варна повтори и вчера в зала „Пленарна“.

Свой коментар какво е чул и какво е разбрал от казаното от Портних днес публикува един от присъствалите граждани в зала „Пленарна“. В популярната фейсбук група „Варна“ варненецът Огнян Рачев сподели следната публикация, която публикуваме без редакторска намеса:

„Да бъдеш . . . Иван Портних!

Вчера имах неблагоразумието да присъствам на първата открита сесия на ОС Варна от година и половина. Защо неблагоразумие, ами защото се сблъсках с "действителността на нищетата" на едно управление в град като Варна.

Ако бях на семинар на начинаещи политици и администратори, щях да си помисля, че това е открит урок как не трябва да се държи един кмет.

За десетината въпроса, задени от общинските съветници към кмета, който бяха с готови отговори, бяха с готови решения, които на кметската администрация би трябвало да и отнеме не повече от два часа да подготви като резюме, получихме нескопосаното "Ще видим и ще говорим". Но...

Но най-интересното бе изблика на инфантилна откровеност, че всички беди в община Варна се дължат не на кой да е ...

Ами на самият Иван Костов и на адвокатите на реституцията и приватизацията в лицето на Да, България!

За доказателство се цитира някаква статия във вестник "Труд", в която се твърдяло, Ванката Костов бил нагъл в степенувана форма.

Извинявам се предварително за думите, който ще използвам, но....

Това е политически скопено изказване, това не го прави само Кмета на Варна, прави го председателя на областният съвет на ГЕРБ! И ако досега някой от герб ви е разправял, че е от дясна партия, да знаете, че жестоко ви е лъгал.

Тези грозни умозаключения ги правеше едно време Клара Маринова, от най-тесногръдите партийни функционери на БСП/БКП. Вярно, че Жан Виденов се върна във политиката, но не очаквах негов говорител да е Кмета на град Варна!

Най-чистосърдечно мога да заявя, че БКП е жива в ГЕРБ! Но...

Но по интересното е, че на метър разстояние бе председателят на ОС, същото виден функционер на ГЕРБ, на когото бащата му си купил държавна гора за без пари!

А същият Портних, дълги години бе изп. директор на един приватизиран хотел от Мултигруп, известен още като Шведския! Но ...

Но, най-лошото бе да видиш един изморен млад човек, който видимо не се чувстваше добре в ролята на Иван Портних като кмет на град Варна!

Г-н Портних, недейте да бъдете повече .... Иван Портних, кметът на Варна, просто си бъдете Иван от София, зетят на Красимир Маринов!“

https://petel.bg/




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19811508
Постинги: 44988
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930