Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.06.2021 17:08 - Сигнал: РВД е кошер с „калинки” на ГЕРБ
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 134 Коментари: 0 Гласове:
0



Сигнал: РВД е кошер с „калинки” на ГЕРБ   23 Юни 2021 6954     image Автор: Lupa.bg

Държавното предприятие с най-високите заплати в България - „Ръководство на въздушното движение”, през последните 5 години е превърнато в кошер с „калинки” на ГЕРБ, които се назначават на специално измислени за тях ненужни позиции, за да пазят гърба на близкия до Бойко Борисов генерален директор Георги Пеев (на челната снимка, б.ред.).

Това пише източник на Lupa.bg от РВД в сигнал, описващ безобразията в предприятието, където няма заплата под 5000 лева.

„След публикацията на Lupa.bg за прекъснато ел. захранване в Държавно предприятие „Ръководство на въздушното движение” на 20 май се оказа, че хаосът в небето над България е продължил не 10 минути, както съобщихте, а около 1 час! Един час, в който самолетите летят над страната като на магия, един час, който критично застрашава безопасността на полетите и живота на стотици пасажери във въздуха, един час в който има огромен пробив в националната сигурност на България”.

image

Така започва сигналът до редакцията по повод нашата новина от 20 май 2021 г., озаглавена „Хаос в Lupa.bg: Самолетите над България летят „на сляпо” без радари”.

Сега източникът ни разкрива нови детайли покрай ужаса, например - че вместо да подаде оставка след зловещия инцидент, директорът на РВД Георги Пеев се заканил да уволни служителите, огласили безобразието пред Lupa.bg.

Според досегашната ни информация на 20 май от 6,55 до 7,05 ч. въздушното движение остана без ръководство на прелитащите над България самолети. Излитащите и кацащите машини са летели „на сляпо” заради прекъснато електрическо захранване, разкри наш източник, който настоява да бъде направена проверка и да се изясни защо се е стигнало до ужаса, който можеше да коства стотици човешки животи.

Експертът обясни, че без ток всички радари са угаснали и ръководителите на полети не са могли да направят нищо друго, освен да се молят в инфарктния момент да няма сблъсък в небето.

Сега, обаче, се оказа, че РВД е било „сляпо” не за десетина минути, аз за цял час.

Ето какво още пише в сигнала до Lupa.bg:

„Когато угаснат радарите, страната ни става потенциална мишена за чуждо нападение! След публикацията на Lupa,bg генералният директор на ДП РВД Георги Пеев, вместо да подаде оставка и да поеме отговорност, е заплашвал служителите с уволнение за изнесената информация.

Като генерален директор Георги Пеев носи абсолютната отговорност за срива в системите, довели до това извънредно произшествие. Вместо да прави излишни луксозни ремонти за милиони левове в почивните бази на предприятието в курортите Св. Св. Константин и Елена и Банско по време на пандемията, довела до безпрецедентна финансова криза, средствата е трябвало да с използват за закупуване на нужното оборудване, за да не стига никога повече до свръх опасната ситуация.

Генералният директор Георги Пеев превърна държавното предприятие в частна фирма, управлява безнаказано заради твърде близките си отношения с Бойко Борисов и неговото обкръжение.

Направете справка за назначенията в ДП РВД през последните 5 години - само членове на семействата на висши функционери на ГЕРБ на специално измислени за тях ненужни длъжности. Защо ли? За да получат големи заплати, а в замяна да следят да не се изнася информация в медиите и да пазят гърба на Георги Пеев в критични ситуации. На ход е служебният министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров”, завършва сигналът до Lupa.bg.

https://lupa.bg




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19801495
Постинги: 44988
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930