Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.07.2021 16:57 - Пеевски „изникна“ зад нови скандални разкрития за Правителствена болница
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 73 Коментари: 0 Гласове:
0



Пеевски „изникна“ зад нови скандални разкрития за Правителствена болница image Болница ”Лозенец”
На бял свят излизат нови скандални разкрития за начина, по който е била управлявана и е функционирала болница „Лозенец“, известна още като Правителствена. Изобщо не е изненада, че от тях надникна фигурата на Делян Пеевски.  

Наскоро обществото беше буквално поразено от новината, дошла от служебното правителство, че там са извършвани незаконни трансплантации. Оказва се, че в продължение на пет години една и съща фирма е спечелила половината от обществените поръчки за доставка на консумативи и извършване на други медицински дейности в Правителствена болница. Става дума за „Медилон“ ЕООД с управител Даниела Желязкова.

 Възмутени от това, медици споделиха пред Фрог, че в случая вероятно става дума за концентрация на поръчките, съотвенто и парите от поръчки, в едни и същи ръце. По коридорите на болницата неофициално се коментира, че въпросната дама е била в много близки отношения с бившия шеф на лечебното заведение проф. д-р Любомир Спасов. Подозира се, че именно на тази основа са се крепяли и доверителните отношения между двамата.

 Справка показва, че сумата, която е взело въпросното дружество за петгодишния период, възлизат на над 32 млн. лв. До този момент от болницата не могат да кажат официално дали процедурите, на които би трябвало да се е явявала фирмата, са минавали по правилата. В момента в лечебното заведение тече пълна проверка на сключените договор и чак след време ще стане ясен отговора на въпроса ни. Тази проверка ще засегне и наетата за охрана на лечебното заведение ВИП- секюрити. От МВР съобщиха за Фрог, че тази фирма се свързва с бившия депутат и преследван по закона „Магнитски“ Делян Пеевски.

 Проверяващите ще ровят при какви условия е сключен този договор и дали той изобщо е изгоден. Работещи от болница „Лозенец“ ни алармираха за друг парадокс. Оказва се, че не малка част от сградата е заключена и до нея все още никой няма достъп. Има подозрения, че бившият шеф Любомир Спасов си е направил лични покои на етажа, където се намира кардиохирургията, за сметка на бюджета. Съобщава се, че мястото се обитавало единствено от Спасов, където той живеел, отмарял и посрещал свои гости.

 Твърди се, че фамозният апартамент, който е с големина на половин отделения, е бил изграден от същата тази фирма „Медилон“. Настоящият директор доц. Радосвет Горнев е забранил да се припарва до въпросните изолирани места, докато специално назначена комисия не ги отвори и опише детайлно в протокол. Медици с десетки години работа там признаха пред екипа ни, че кракът им никога не е стъпвал там. За изпълнение на началническата заповед отговорност носят именно ВИП-секюрити, обясниха от болница „Лозенец“.

 Според тях, обаче Спасов можел да бъде засечен да влиза там по късни доби, обичайно в късните часове на денонощието. Източниците ни смятат, че гардове си затварят очите, като нарушават указанията на сегашната управа.

 Каква е ролята на стъклените пирамиди до Спешна помощ и кой е влизал в барокамерата, с цел да се подмладява, четете утре във Фрог нюз.




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19804736
Постинги: 44988
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930