Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.07.2021 19:53 - Истинската история за Миро Мършата: Как ДПС го изпрати да прави далаверите на ГЕРБ + КОЙ е новият му господар (ЧАСТ ПЪРВА)
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 149 Коментари: 0 Гласове:
1



image ДнесМнения Истинската история за Миро Мършата: Как ДПС го изпрати да прави далаверите на ГЕРБ + КОЙ е новият му господар (ЧАСТ ПЪРВА) imageот admin на 06.07.2021

Където и сайт, вестник или телевизионно предаване да отворите през последните два-три месеца, едно име неизменно се набива в публичното пространство. Навсякъде то се споменава с отвращение, погнуса или просто с някои от творческите му псевдоними с които е станало нарицателно в течението на времето и естеството на неговите подвизи – Мазния, Мършата, Кучето, Ирландския.

Това лице е замесено във всички възможни гадости и мерзости, които са се случвали през последните 30 години в сектор Земеделие. Заради неговите подкупи и гешефти е „безумния“ преразказ на Бойко Рашков за човек, който ще го разфасоват и ще го дадат на семейството му да го изяде. 

Защо Бойко Рашков само ма*а гащи по телевизионните студиа и не предприема нищо конкретно по казусите,  които сам раздухва или просто толкова си може!

Защо Мършата се хвали на ловните излети и нощни вечеринки, че държи три области в Северозапада от партията на Трифонов и ще купува гласове там? Защо това лице и пощръкляло само от предвкусването на Властта? Тъй като от ИТН упорито се правят на тапи, Narod.bg ще Ви разясни как тези невнятни хора – Славитата са пуснали един алчен и болен за власт и пари интригант да се вихри. Та на вниманието на Тошковците, водете си записки може да ви послужи я за скеч, я за сценарий, я за сериал с тъжен край. Тази поредица от разкрития ще послужи за лакмус – Ще се дистанцира ли Слави от хората на Мършата или ще ги назначи в Правителството?

За разлика от другите играчи в Земеделието (с изключение на близкия му приятел Иван Пилето), Мършата е изградил през годините стройна схема, в която най важното нещо са хората. Да! Неговите хора – правилните, безскрупулни корумпета инсталирани на ключови места в МЗХ, БАБХ, Агенция по Горите, Държавните горски предприятия, а вече и в ДФЗ.

В следващите няколко публикации Narod.bg ще освети старите и новите кадри, които ще заформят схема за точене на пари във всички сектори на Земеделието. От това четиво на всички, та дори на ИТН ще им се палне фара как се създават и експлоатират схеми. Но те вече не вървят, защото не всички са били до вчера сценаристи и  щоумени, а са им сърбали попарата на тези мерзавци. И само при изричането на имената им хората от бранша настръхват, а камо ли в обозримо бъдеще да се работи с тях.

МЪРШАТА СИ Е ПРИГОТВИЛ: ВОДАЧИ НА ЛИСТИ В ТРИ ОБЛАСТИ В СЕВЕРОЗАПАДА, БЪДЕЩ МИНИСТЪР НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО, ПИ АР АГЕНЦИЯ, КОЯТО ДА ЗАМАЗВА И СЪТВОРЯВА ПРОПАГАНДА, В ДРУГИ ПАРТИИ СЪЩО ИМА ПОДПЪХНАТИ ЕКСПЕРТИ ПО ЗЕМЕДЕЛИЕ. Е РАЗБИРА СЕ СТАРАТА СХЕМА В БЪЛГАРСКАТА АГЕНЦИЯ ПО БЕЗОПАСНОСТ НА ХРАНИТЕ. СЪЩО ТАКА МЗХ И ДФЗ.

Кой е Мирослав Найденов?

Мирослав Найденов е родом от с. Челопек, община Враца, където преминават детските години на бъдещия министър. Разполага с наследствена къща, понастоящем превърната в луксозен палат. Мирослав Найденов получава средно образование в гр. Ловеч, завършвайки ветеринарен техникум. Като курсист в техникума се изявява като комсомолски секретар и убеден привърженик на БСП.

image

След дипломирането си като ветеринарен техник, по линия на РАБФАК, се записва без конкурсен изпит да следва ветеринарна медицина в Тракийски университет, гр. Стара Загора. Още в първи курс се домогва до комсомолското ръководство на факултета, проявявайки завидна активност и комсомолски устрем.

След 10-ти ноември 1989г. рязко сменя идейните си приоритети и начева яростни прояви и публични изказвания против БКП. Нещо повече, изкарва се репресиран от бившата комунистическа власт и агресивно проследява трайно настаняване в политическото ръководство на СДС. Скоро се открива възможност и става един от основните лидери на Студентския стачен комитет, след което се влива в редиците на СДС.

След завършване на висшето си образование д-р М. Найденов се завръща във гр. Враца и през периода 1994- 1995 г. работи като участъков ветеринарен лекар в селата Челопек, Паволче и Косталево. Още в началото на кариерата си като ветеринарен лекар се проявява първичната му природа на мързелив и изключително комбинативен субект. Умело наема двама ветеринарни техници да извършват вместо него туберкунализацията на кравите, грубо нарушавайки Закона на ветеринарното дело съгласно, който това задължително мероприятие се извършва само и единствено от дипломиран ветеринарен лекар… В района, обслужван от М. Найденов имало регистрирани около 1000 крави, като за туберкулинализацията Регионалната ветеринарно медицинска служба /РВМС/ заплащала по 1.50 лв. на глава. Д-р М. Найденов умело разпределял сумата от 1500 лв., като определял по 250 лв. на ветеринарните техници, а останалите 1000 лв. „справедливо” оставял за себе си, тъй като неговия подпис се четял върху документите за извършената туберкулинизация.

image

През същия период от време от време д- р М. Найденов е обикалял къщите и изнудвал местните селяни да заплащат на двойни цени манипулациите на редица ваксинации, включени в годишния зоографичен план, независимо че ваксините и самите манипулации са безплатни! За тази нагла и аморална дейност в Ръководството на Регионална ветеринарно медицинска служба гр. Враца постъпват десетки жалби и подписки с настойчиво искане за отстраняването на д- р М. Найденов като участъков лекар в посочените три села. Директорът на РВМС- гр,. Враца- д- р Любомир Маринов назначава комисия с цел подробна проверка на ветеринарна дейност на д- р М. Найденов. Комисията в своя доклад потвърждава описаното в жалбите и подписката и предлага на Ръководството на РВМС гр. Враца да освободи д- р М. Найденов от заеманата длъжност. Ръководството на РВМС проявява снизхождение и освобождава д- р М. Найденов от заеманата длъжност „по взаимно съгласие”, вместо полагащото му се ДИСЦИПЛИНАРНО уволнение!?!

Озлобен от неблагоприятния ход на събитията и проваления дебют в кариерата му, М. Найденов начева злостни изказвания срещу СДС, за това че не са му оказали необходимата   помощ за излизане от конфузна ситуация.

Силно склонен към далавери и измами временно безработния доктор бързо се адаптира в новите за него условия и започва бизнес с търговия на коли втора употреба от Австрия. Заедно с колите внася и голям брой бракувани рентгенови апарати, които продава  у нас на изключително изгодни цени, на медицински консумативи (спринцовки, игли и др.) с изтекъл срок на годност, с което се застрашава здравето на четириногите пациенти и така се препитава до 2000г. 

В началото на 2000г. д-р М. Найденов решава, че е време да се пробва в политиката. Успява да осъществи делови контакт с Румен Генов председател на Областното ръководство на ДПС. Предлага „услуги” за реализиране на „взаимно изгодни интереси” и приема ентусиазирано да стане член на Движението. Но тъй като молбата за членство не е отправена до Политическото ръководство на ДПС, а подадена само до Румен Генов, членството на д- р М. Найденов в ДПС е обявено за невалидно. Разочарованието от пропадналото членство в ДПС не са били повод за униние.

Реклама

 На 12 и 13.04.2000г. фирма „BAYER” организира в гр. Банско презентация на нови ветеринарномедицински лекарствени препарати. В презентацията участват много ветеринарни лекари и гости от цялата страна. На състоялата се по-късно тържествена вечеря, след умопомрачителен пиянски запой, д-р М. Найденов най-безпардонно, с безумна наглост размахва картата си на служител от Държавна сигурност и акомпанирайки с акордеон запява „Партизан за бой се стяга…”. Вместо овации, гробното мълчание е било оценката за изпълнителя.

Неуспешният опит да стане член на ДПС  не е повод за отчаяние и през 2001 г., д-р М. Найденов става член на НДСВ,  а през м. Септември 2002г., с протекциите на Йордан Тошев, силна фигура в НДСВ, е назначен директор за РВМС гр. Враца, с само година и половина професионален трудов стаж!?!

Като директор на РВС- Враца, д-р М. Найденов грубо нарушава Законовите уредби. Участва в престъпни схеми за печелене на пари, свързани с незаконен внос на различни видове стоки. Във Враца под сурдинка се говори, че ветеринарния доктор е патологичен случай на закоравял сребролюбец, който за пари ще мине и през трупове.

image

От позицията вече на работодател демонстрира откровен, граничещ с цинизъм волунтаризъм:

  1. Принуждава главната счетоводителка на РВМС- Враца да разпише ордер на стойност 6000 лв. за курс за придобиване на ветеринарно- санитарна експертиза и заемане последствие ръководен пост в системата на Държавния ветеринарно- санитарен контрол /ДВСК/. Такъв курс никога и никъде не се е провеждал и ако въпреки това д- р М. Найденов е притежател на съответната диплома, със сигурност е фалшива. Отпуснатата за тази цел сума е надлежно прибрана от бъдещия министър на земеделието.
  2. Прави абсолютно ненужен ремонт на сградата на РВМС. Изписва средства и за ремонт на лабораториите. На практика е реновиран само неговия кабинет- кожена мебел и климатик за над 20 000лв. „Нищо пара” по негови думи, но голяма част от тези средства влизат в джоба на д- р М.  Найденов.
  3. През  2004 г. д- р М.  Найденов извиква в кабинета си д- р Хрисим Чучков- началник отдел Гранична инспекция за ветеринарен контрол и карантина /ГИВКК/, гр. Оряхово и в прав текст му поставя условие за парични отчисления, тъй като трябва редовно да се отчита и предава парите „нагоре”?!? Интересно на кого ли?!?Служители твърдят, че по подобен начин е принуждавал и други свои колеги да правят „отчисления”, като „касичката” е бил самият той?!? Тъй като не получил потвърждение, че разпореждането му ще бъде изпълнено,  д- р М.  Найденов нагло заплашва д- р Х.Чучков, че ще му бъде спретнато „ПАРЧЕ” / на жаргона на престъпния свят означава постановка или компромат/! Д-р Х. Чучков излиза в неплатен отпуск, по време на който от кабинета му на началник на ГИВКК Оряхово изчезва „мистериозно”  част от конкретна документация и като следствие същият е уволнен ДИСЦИПЛИНАРНО с мотив „Липса на контрол”?!? след две години на водене на дела, д- р Х.Чучков успява да изчисти името си и със съдебно решение за невинност бива възстановен на предишната си работа. Чрез редица  бюрократични прийоми и с личната намеса на д- р М.  Найденов, който по това време вече е Главен секретар на  Национална ветеринарномедицинска служба/ НВМС/, д-р Х. Чучков е отново отстранени започва нова съдебна сага, завършила с ново възстановяване, но неизпълнено поради разформироване на  ГИВКК- Оряхово като структура.
  4. през описания в т. 3 период от време, 2000- 2004г. РВМС- Враца е второстепенен разпоредител на бюджетните средства и се отчита по отношение на дейността на ГИВКК- Оряхово на ОД „Земеделие и гори”, гр. Враца/ сега ОД „Земеделие”, гр. Враца/. На въпрос на г- жа Лилия Замфирова- директор на ОД „Земеделие и гори”, гр. Враца, на какъв етап е финансовата отчетност на ГИВКК- Оряхово, д- р М.  Найденов винаги е имал дежурен отговор:”…Всяка седмица в определен ден отчитам колкото и на когото трябва, поради което недей да имаш притеснения!”
  5. Чрез своя фирма д- р М.  Найденов продава на РВМС- Враца около 300 000 бр. спринцовки за многократна употреба с повече от 10 години изтекъл срок на годност. Такова огромно количество спринцовки за многократна употреба/ стъклени за изваряване/ биха стигнали за десетки години! Тази далавера на съвременния Остап Бендер бива разкрита,  д- р М.  Найденов най- учтиво в помолен да си подаде молба за освобождаване от поста директор на РВМС и за пореден път да напусне гр. Враца.

Наскоро след като е освободен от поста Директор на РВМС, гр. Враца, д- р М.  Найденов с протекциите на своя баджанак, притежател на хотел и ресторантски комплекс в Пампорово, става член на ДПС  в Смолян/ родното място на съпругата му ветеринарната лекарка д- р Нина Дариткова- Найденова/ .

image

 От регионалната  структура на ДПС в Смолян набързо издават документ за отчисляване, с който д- р М.  Найденов се пререгистрира като редовен член на ДПС в област Враца. Чрез д- р Мустафов/ личен приятел на баджанака му/, който е председател на Съюза на частно практикуващите ветеринарни лекари в гр. Смолян, се осъществява мечтания от години работен контакт с Ахмед Доган и Нихат Кабил- тогава Министър на земеделието и горите. ДПС изиграва решаваща роял за назначаването на д- р М.  Найденов за Главен секретар на НВМС /в УП на НВМС не съществува такава длъжност/. Заел високия синектурен пост, д- р М.  Найденов навсякъде демонстрира тесните си връзки с Н. Кабил и съпругата му Риза. Ски спорта е любимо занимание на двете близки семейства и те често отсядат в хотела на баджанака на д- р М.  Найденов.

image

Като Главен секретар д- р М.  Найденов е запомнен с арогантната демонстрация на недосегаемост, разхождайки се по коридорите на НВСМ с два пистолета под мишниците, както и с активното му участие в аферата с вноса на 20 тона замразени пилешки бутчета и скандала с другия внос на 75 тона замразено 20- годишно ирландско говеждо месо, 20 тона от което преработено в месни продукти от „Булимпекс” ЕООД, гр. Ямбол. Това слага край на всякаква търпимост и Ген. Директор на НМВС- проф. д-р Жельо Байчев решава да уволни д- р М.  Найденов, но оставката му вече лично е поискана от Ахмед Доган чрез министър Н. Кабил.

Прякото участие на   д- р М.  Найденов при вноса на замразеното 20 – годишно говеждо месо от Ирландия беше подробно огласено в предаването на Валя Ахчиева по БНТ. Върху документите за внос личаха ясно подписите на д- р М.  Найденов, като обявеното количество на внесеното месо е повече от стряскащо- 75 /седемдесет и пет/ тона!!!

Изритан от НВМС като престъпник, направил безуспешен опит да храни нещастния ни народ с опасното за човешкото здраве ирландско месо, д- р М.  Найденов успява да излезе чист от тази афера с помощта на адвокат Николай Пенков. Изчезват важни документи, уличаващи във виновност  д- р М.  Найденов, но за адвокат от ранга на г-н Н. Пенков няма невъзможни неща… За добре свършената работа освен тлъстия хонорар г-н Н. Пенков след изборите през м.г. е издигнат на поста Административен секретар на Кабинета на Министъра на земеделието и храните. Осигурен му е допълнителен хонорар през втори договор към същото ведомство?!?

Освободен от длъжността Гл. секретар на НМВС д- р М. Найденов отново е безработен, но не за дълго. След като и ДПС, подобно на СДС, не пожелава да се ангажира с явна реабилитация на този съвременен комбинатор успява да се уреди на поста Управител на ОП „Екоравновесие”, София към Столична община и да се сближи с Бойко Борисов.

От член на ДПС скоро се записва в ПП „ГЕРБ”, с което стартира главоломната му политическа кариера. От този период е останало само името „г-н десет процента” заради хвалбите му, че от отпуснатите 3 000 000/ три милиона/ лв. за тя издръжката на ОП „Екоравновесие”, София, от тях за него са останали 10 % , или внушителната сума от 300 000/ триста хиляди/ лв.

Риторичен е въпросът как е успял да прикрие членството си в ДПС, защото след изборната победа на ПП ГЕРБ успява да се пребори за поста министър на МЗХ. Какъв ли е произхода на парите за предизборната кампания, дебелата пачка финикийски знаци, които се депозират на министерски пост, за скъпите возила лимузина и джип от престижната марка БМВ, с които съпругата му се кипри по улиците на гр. Враца?

През миналата първа година на управлението на ПП ГЕРБ, министър Найденов не пожела да преструктурира МЗХ и този бастион на ДПС остана непокътнат. Може би предишното членство в ДПС и живата връзка с А. Доган са обяснението затова съмнително бездействие. Но през тази година д- р М.  Найденов много бързо спечелва безрезервното доверие на Бойко Борисов, което за него беше и си остава гаранция за продължителен престой в МЗХ. Това че си навлича презрението и омразата на колегите си от Министерски съвет, които заслужено му лепват прякора „Миро Кучето”, за него няма никаква стойност. Важно е Премиера да го обгражда с доверие и внимание….

https://narod.bg




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19793150
Постинги: 44961
Коментари: 6162
Гласове: 7179
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930