Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.07.2021 16:56 - Осман Октай: Ердоган може да се възползва и да изнесе напрежението в България
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 95 Коментари: 0 Гласове:
0



Осман Октай: Ердоган може да се възползва и да изнесе напрежението в България image Осман Октай Източник: БГНЕС
„На първо време трябва да получим информация по чия инициатива е направена тази среща – дали Ердоган е поканил Бойко Борисов или Бойко Борисов, по определени причини, е поискал спешно тази среща. Аз по-скоро мисля, че срещата е двустранно съгласувана, след доклада на Американския департамент, в който се говори как през границата между Турция и България със съдействието на полицейските служби и в двете държави са организирани канали за трафик на мигранти. ”  

"Нещо, което беше и предмет на разговора, и на публичните послания от тази среща. За такава среща не беше съобщено от нито една турска медия. Това говори, че срещата е била неофициална. След посещението на Карадайъ в Анкара, тази среща е втори голям гаф по време на нашата предизборна кампания“. Това каза пред ФАКТИ бившият заместник-председател на ДПС, а днес политически анализатор – Осман Октай. Свързахме се с него за коментар относно срещата между Бойко Борисов и Реджеп Таип Ердоган, която се проведе тази събота.

 „На предишните избори, преди 4 април, с обръщението си на конференцията на ДПС Ердоган изпрати послание към приятеля си Бойко Борисов за бъдещото управление на страната. Голяма е вероятността на тази среща Бойко Борисов да е направил опит чрез патронажа на диктатора Ердоган да осигури коалиционно управление между ГЕРБ и ДПС и да е искал да разбере дали е възможно е, за да не загуби ГЕРБ първа позиция, да получи от секциите от Турция гласове, които не биха позволили тази загуба на първа позиция на изборите на 11 юли“, каза още той.

 „Ердоган употребява българските избори - както преди 4 април, така и сега. Употребява българските мюсюлмани и приятелството си с Бойко Борисов, за да изпраща послание към САЩ, към Европейския съюз, включително и към Москва. Посланието е, че той има достатъчно влияние върху определени политически кръгове в България, чрез които би могъл да има по-силно присъствие през България към Балканите. Това е посланието на Ердоган и неслучайно се говори, че българските мюсюлмани са мост между България и Турция, Анкара и София, не само за добросъседство, а за стабилност на региона.
Думи като стабилност, изречени от Ердоган... Той има много тежки вътрешни политически проблеми и че губи позиции, което се превръща в много сериозна агресия вътре в страната. Стига се дотам негови привърженици да нападат ключови опозиционни лидери, стига се до стрелби в офисите на опозиционните формации, има и убийства. Всичко това говори, че Ердоган търси начин да изнесе напрежението навън с българските мюсюлмани. Това е нещо, което трябва да разтревожи всички власти в България, както тревожи и безпокои мен самия“, обясни Осман Октай.

 „Местните феодали, чрез които Доган и неговата мафия контролират цели региони в България, винаги когато губят власт, губят господар, губят позиции, стават агресивни. Особена в тази сложна ситуация, при която се очаква промяна в България, със силните позиции на президента и служебното правителство за контрол върху изборните процеси на 11 юли, всичко това поражда една агресия във феодалите в тези региони. Те в единодействие с цялата българска мафия, изградена през последните 30 години, до последно ще се борят да защитят своите мафиотски позиции в регионите на страната – както при харченето на парите на българския данъкоплатец, така и при харченето на парите от Европа“, смята Октай.

 „Задкулисието и групировките ще водят битка до последно – включително до президентските избори, защото те виждат президента Радев като лидер на промяната. Най-голяма заплаха за тях е президентът Радев и излъченото от него служебно правителство, което прави разкрития и всеки ден виждаме по какъв начин са харчени парите на българите. Всичко това поставя в много тежка ситуация мафията, която през последните 30 години се е окопала във всички сектори на държавата – от общините, през полицейските служби, до съдебната власт, прокурорите. Виждаме всеки ден какви опити за съпротива срещу действията на служебното правителство има", каза още той.

 „Мафията, която се е окопала във всички властови ресурси на държавата, няма да се даде без бой. Най-много ме безпокои да не се използва и етническата карта в България. Тези феодали, окопали се във всички региони – особено в общините на ДПС, бяха на „ти“ с управлението на Бойко Борисов и се чувстваха комфортно при разходването на средства – както с управленчески, така и с прокурорски чадъри. Сега те остават без господар в един следващ период", допълни Осман Октай.

 „Надявам се, че след изборите на 11 юли ще се излъчи много стабилно правителство, със стабилно парламентарно мнозинство, с работещ парламент, за да може да се отнемат всички бухалки на тези, които ще се съпротивляват срещу промените. Главният прокурор, прокурорите в страната, хората в Специализираната прокуратура, в Специализирания съд - това са много сериозни бухалки и затова представителите на т. нар. статукво постоянно повтарят в медиите: „Дайте доказателства, дайте доказателства“. Дори след санкциите по закона „Магнитски“ моите бивши колеги от ДПС продължават да искат доказателства, за да се разграничат от Пеевски и от лицата, вече посочени от американските власти, които ще нанесат голяма вреда върху нашите банки, върху много фирми, предприятия, което ще удари самия Доган и неговото обкръжение.

 Защо удължавам темата така – защото тези хора утре могат да провокират различни етносъбития, етносблъсъци, мафиотски сблъсъци. Все неща, които ме тревожат. Тревожи ме още, че Ердоган може да се възползва и да изнесе напрежението в България, сред българските мюсюлмани. По същия начин и напрежението, което наблюдаваме между Москва и НАТО в Черно море и на Балканите - всичко това би могло да доведе до използването на етническата карта в България. Аз съм притеснен от такава среща на Бойко Борисов с Ердоган по време на предизборна кампания. Притеснен съм от намесата на Ердоган, която се премълчава. Помните каква беше реакцията срещу подкрепата за Лютви Местан и ДОСТ, какъв вой се вдигна. Когато обаче подкрепата е за българската политико-олигархична мафия – всичко е наред“, завърши Осман Октай.

https://frognews.bg




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19822699
Постинги: 45028
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930