Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.07.2021 17:21 - Уволненият за корупция митничар Пингвина лапна 52 военни имоти
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 82 Коментари: 0 Гласове:
0



Уволненият за корупция митничар Пингвина лапна 52 военни имоти   Крими 17:01 - 06 Юли 2021 1087     image image Автор: Lupa.bg

Новото чегъртане по върховете подхвана Министерството на отбраната, което обаче е изстрел в грешна посока. Шеф на 52 почивни бази и хотели на военните вече е бившият компрометиран митничар Иван Кожухаров - Пингвина. По информация, която няма как да бъде проверена, 30 000 евро са сменили собственика си покрай назначението на Пингвина.

В резултат на извършени проверки и констатирани нарушения е било освободено цялото ръководство на Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно-почивно дело”, научи Lupa.bg от пресслужбата на Военното министерство.

По повод сигнал до редакцията официално попитахме МО дали има нови назначения, оттам потвърдиха, като обясниха следното:

На мястото на досегашния шеф на „Военни клубове и военно-почивно дело” Валери Стоянов е назначен нов титуляр - Иван Кожухаров.

Заместниците на Стоянов също са освободени. Така на мястото на Николинка Илиева застава Ралица Гроздева, а се чака до дни и освобождаването на Пламен Атанасов.

Проблемът е, че точно това изчегъртване прилича на преливане от пусто в празно - новият шеф Иван Кожухаров, който е на поста от края на юни и ще взима 3500 лева заплата, е повече от скандален, разкри информатор на Lupa.bg.

„Това е бившият зам.-шеф на ГКПП „Калотина”, познат с прякора Пингвина. През 2008 г. по време на правителството на Сергей Станишев бе уволнен от поста заради корупционни скандали. Тогавашният митничар №1 Христо Кулишев първо дори му поиска оставката със заплахата, че ако не я хвърли, ще го даде на прокуратурата.

Иван Пингвина бе един от митничарите, за чието имотно състояние се говореше много. Според публикации в медиите на негово разположение били яхта, луксозна къща на името на жената, с която живее, и скъпи коли.

Справка на Lupa.bg сочи, че е Кожухаров бил зам.-шеф на пункта в Калотина от 2002 г., тоест от времето, когато митницата е ръководена от Асен Асенов. Интересен факт е, че първите камиони на топ контрабандиста Николай Методиев - Пилето тръгват в края на същия месец.

Историята с неясните му доходи гръмна, след като Пингвина построил палат от 700 кв. м. разгъната площ на любимата си Илияна Рангелова в с. Мало Бучино. Имотът е на ул. "Пирин" 22. Дамата, от която има дете, пък била собственик на транжорен цех за месо в бл. 40 на жк "Банишора", но през 2002 г. фирмата била прекратена по подсъдност. Втора нейна фирма пък е закрита през октомври 2005 г. Самата Рангелова трудно може да докаже откъде е взела парите без помощта на любимия си.

От 58-годишната днес Илияна митничарят има признато дете. За да не декларира палата и да не го питат откъде се е сдобил с парите, за да го построи, Кожухаров не смее да се ожени за нея.

Историята на новия шеф на почивните станции на военните Иван Кожухаров е като сюжет за криминале. Носят се легенди за управлението му ГКПП „Калотина”, където митничарите си плащали, за да работят „на трасе”. Която не плати, се вади от смяната, т.е., оставяш горкия митничар без ежедневната корупция.

Същият този екс митничар вече ще управлява цялата почивна база на Министерството на отбраната, вижте я:

Военните клубове

ВК - Айтос

ВК - Асеновград

ВК - Белене

ВК - Благоевград

ВК - Ботевград

ВК - Бургас

ВК - Велико Търново

ВК - Видин

ВК - Враца

ВК - Гоце Делчев

ВК - Дупница

ВК - Казанлък

ВК - Карлово

ВК - Кърджали

ВК - Кюстендил

ВК - Ловеч

ВК - Лом

ВК - Пазарджик

ВК - Плевен

ВК - Пловдив

ВК - Русе

ВК - Самоков

ВК - Свищов

ВК - Сливен

ВК - Смолян

ВК - Стара Загора

ВК - Троян

ВК - Търговище

ВК - Харманли

ВК - Хасково

ВК - Царево

ВК - Чирпан

ВК - Шумен

ВК - Ямбол

ВМК - Варна

ВМК - Созопол

Хотелите на военните под властта на Иван Кожухаров:

хотел "Шипка" - София

Хотел "Флагман" *** - "Св. Св. Константин и Елена"

Хотел "Адмирал" ** - "Св. Св. Константин и Елена"

Хотел "Фрегата" * - "Св. Св. Константин и Елена"

Хотел "Маяк" * - "Св. Св. Константин и Елена"

Къмпинг "Чайка" * - Обзор

Хотел и бунгала "Несебър - МО" *

Хотел „Созопол - МО" ** - град Созопол

Хотел „Сарафово - МО" ** - град Бургас

Детски и младежки лагери в хотел "Сарафово - МО"

Почивна станция „Боровец" * - курортен комплекс Боровец

Хотел "Олимп" *** - курортен комплекс Боровец

Почивна станция "Картела" * - град Батак

Хотел "Рибарица" * - село Рибарица

Хотел "Хармония" *** - курортен комплекс Пампорово

Хотел "Шипка" *** - град София

https://lupa.bg/




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19834871
Постинги: 45056
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930