Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.07.2021 21:11 - Доналд Тръмп: Хитлер е направил много хубави неща
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 639 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Доналд Тръмп: Хитлер е направил много хубави неща Бившият президент на САЩ дава на съд Фейсбук, Туитър и Гугъл  07 Юли 2021 1134     image Автор: Lupa.bg

Бившият американски президент Доналд Тръмп е бил заявил на началника на кабинета си Джон Кели през 2018 г., че според него "Хитлер е направил много хубави неща". Необичайното мнение Тръмп изказал по време на свое посещение в Европа преди три години по повод 100-годишнината от края на Първата световна война.

Твърдението е от новата книга на журналиста от "Уолстрийт Джърнъл" Майкъл Бендер, която е озаглавена "Ние спечелихме тези избори" и която се очаква да излезе от печат следващата седмица, но от редакцията на в-к "Гардиън" вече се сдобили с част от ръкописа на четивото.

Тръмп направил спорния коментар по време на "импровизирана лекция по история". Тогава, според книгата, Кели е трябвало да припомни на държавния глава на САЩ кои страни са били въвлечени в Първата световна война, както и зверствата, извършени от Хитлер и Третия райх през Втората световна война.

Самият Тръмп обаче отрича да е възхвалявал някогашния фюрер, но Бендер цитира анонимни източници, според които Тръмп изказал възхищението си пред началника на кабинета си, изтъквайки приноса на Хитлер във възстановяването на германската икономика през 30-те години на миналия век.

Тогава Кели му заявил, че дори казаното от него за германската икономика да е вярно, няма право да подкрепя по какъвто и да е начин извършеното от Адолф Хитлер.

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп обяви, че завежда съдебен иск срещу Facebook, Twitter и Google, като ескалира дългогодишната си битка за свобода на словото с технологични гиганти, които според него погрешно са го цензурирали.

„Днес, съвместно с America First Policy Institute, завеждам като представител на водещата класа голям иск срещу големи технологични гиганти, включително Facebook, Google и Twitter, както и техните изпълнителни директори Марк Зукърбърг Сундар Пичай и Джак Дорси - три наистина приятни момчета “, каза Тръмп пред репортери в своя голф клуб в Бедминстър, Ню Джърси.

Най- големите технологични фирми в Щатите се превърнаха в "налагащи незаконна, противоконституционна цензура", добави 75-годишният републиканец, на когото беше забранено да публикува във Facebook и Twitter след взривоопасната обсада на Капитолия на САЩ от привърженици на Тръмп на 6 януари.

https://lupa.bg/




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19837877
Постинги: 45056
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930