Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.07.2021 17:39 - Идва момент, в който или обясняваш защо правиш панаир без мнозинство, или казваш най-сетне кой те прати и какво ти заръча
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 77 Коментари: 0 Гласове:
0



Идва момент, в който или обясняваш защо правиш панаир без мнозинство, или казваш най-сетне кой те прати и какво ти заръча

12.07.2021 admin

  image  

Понеже не съм спала от 36 часа, ще призная, че пресконфенцията на Трифонов ми дойде като лош трип. Не защото го мразя, понеже е прост чалгар. Напротив, смятам, че кариерата му е впечатляваща.

Изнервих се, защото нищо не разбрах. Нищо. И беше ясно, че това е търсен ефект. А това само по себе си е доста важно послание.

 

От една страна, помислих си, за да правиш панаир като този, който Трифонов направи, означава, че или искаш някой да те спре, преди да си се охлузил здраво, или че наистина вярваш, че никой не може да те спре, защото си Господ… или защото ще се коалираш с ДПС?

От друга страна, знайно от предаванията му е, че Трифонов има типичен за миналия век провинциален пиетет към дипломи на чужди езици и от време на време се съблазнява, че може да е наистина важен в живота на всички ни. Ентусиазиран, прави кастинг за политици. Депресиран, пуска постове, че свободата (от локдаун и мерки против мандемия) е по-важна от смъртта. [После прави ваксиноложка здравен министър ?]. Виждали сме го как минава през такива цикли и преди. В този последен епизод обяви резултатите от кастинг за правителство. [Да, кастинг очевидно е имало – хората са подбрани по ясни шоу критерии.] Но това е по-скоро личностово разстройство, превърнато в култ към личността. Не знам дали може да е политическа партия, нищо, че се явява на избори с успех. И с Атака така беше по едно време, но в по-малък мащаб.

Поседях още малко, погледах, пък си рекох: да разбирам ли, че Трифонов автентично вярва, че като забърка коктейл от министри, състоящ се от фотогенични гости в 7/8ми и непознати лица с много английски абревиатури в автобиографията, ще маскира вкуса на Николай Василев (или Ради Найденов)? И че няма да ни тресне едно голеееемичко дежавю? Ако го вярва наистина, защо го вярва? Ако не го вярва, защо го прави? Що за ексцентрична каскада е това?

Добре разбирам силата на мистерията: ИТН две предизборни кампании изцеди от нея. Но идва момент, в който или обясняваш защо правиш панаир без мнозинство, или казваш най-сетне кой те прати и какво ти заръча.

Мария Спирова

https://svobodnoslovo.e




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19790876
Постинги: 44961
Коментари: 6162
Гласове: 7179
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930