Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.07.2021 17:52 - МИНИСТЪРКАТА НА ОТБРАНАТА НА СЛАВИ … СЕКРЕТАРКА НА СТЕФАН ЯНЕВ! АЛО, СЛАВИ, ДО СЕКРЕТАРКИТЕ ЛИ ОПРЯ ЗА СЪСТАВЯНЕ НА КАБИНЕТ?
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 76 Коментари: 0 Гласове:
0



МИНИСТЪРКАТА НА ОТБРАНАТА НА СЛАВИ … СЕКРЕТАРКА НА СТЕФАН ЯНЕВ! АЛО, СЛАВИ, ДО СЕКРЕТАРКИТЕ ЛИ ОПРЯ ЗА СЪСТАВЯНЕ НА КАБИНЕТ?

imageАло, Слави, до секретарки ли опря за съставяне на кабинет?

Представеният проектокабинет на ИТН връща в управлението провалени кадри на НДСВ

Днес лидерът на „Има такъв народ“ най-накрая проговори, но в комфорта на усамотението си – без журналисти. Във видео, излъчено по собствената му телевизия, той обяви, че партията му поема отговорност за съставяне на правителство на малцинството и представи своите кандидати за министри. Експерти споделят пред BIG5, че зад подредбата на кадрите прозира влиянието на президента Румен Радев, въпреки че някои от министрите от служебното правителство са отказали да продължат на постовете си под ръководството на ИНТ.

Изчетените биографии на номинираните са представени твърде популистки – като за наивници. Естествено, че има значение образователният ценз на управляващите, особено след премиера-пожарникар и хилядите калинки на ръководни държавни постове. Но нестабилната политическа обстановка у нас предполага хора с политически нюх и управленски капацитет.

Най-фрапираща е фигурата на номинирания за министър-председател бивш вицепремиер и министър на Царя – Николай Василев. Младите избиратели на партията на Слави може и да не знаят кой е той, тъй като детските градини са деполитизирани. Но на малко по-възрастните да опресним паметта – Николай Василев е един от малцината политици, сгромолясал се с трясък от властта. В не много далечната 2009 година, след като бе в първия ешелон на властта, партията му НДСВ изпадна окончателно от властта. И ако това нищо не говори на 20-годишните избиратели на Слави, то нека си представят тогавашното гонене на НДСВ от власт с настоящото „чегъртане“ на ГЕРБ.

Други две фигури, съживени като феникс от пепелището на НДСВ, са номинираният за вицепремиер и вътрешен министър Николай Радулов, както и другият номиниран за вицепремиер и министър на външните работи – Ради Найденов. Последният – външен министър в първото служебно правителство на президента Румен Радев, преназначаван за посланик в нарушение на закона.

Любомир Дацов, номиниран за министър на икономиката, също е кариерна рожба на партията на Царя. Дацов е същият, който в последните месеци не спира да говори за предстояща инфлация и съветва населението да инвестира в акции, а не в имоти.

Скандална номинация е и министърката на културата Станислава Армутлиева, по-известна като Саня, която като музикален продуцент съди голяма част от музикантите в България. Армутриева е недолюбвана и от бившите си колеги от НАТФИЗ, затова е сигурно, че и театралните среди ще останат в дълбоката сянка, в която са и в момента.

„Черешката на тортата“ е т.нар. първа жена, оглавила Министерството на отбраната. Теодора Генчовска е представена със завидно за масовата публика CV, но всъщност тя е в буквален смисъл… секретарката на настоящия служебен министър-председател Стефан Янев.

Ало, Слави, до секретарки ли опря за съставяне на кабинет?

Всъщност, да предлагаш правителство преди официално да си обявен за победител, показва за пореден път политическата незрялост и институционна неграмотност на екипа на Слави Трифонов.

www.big5.bg

Бележка на АФЕРА: Льотчик, льотчик, и Гредетин ти е малко!

П.П. Генчо Генчев: Или как Бил Гейтс влезе в България през широко отворена врата!!!!

Велислава Петрова е български учен, доктор по вирусология, който работи в Глобалният Алианс за Ваксини и Имунизации ( GAVI, The Vaccine Alliance) в Женева като специалист в сферата на здравното законодателство и ваксините.

От края на 2020г. Велислава е старши мениджър в екипа по здравна политика в Глобалния Алианс за Ваксини и Имунизации, където тя работи по стратегии за инвестиция във ваксини за патогени с епидемичен потенциал.

Велислава Петрова участва в редица научни конференции в сферата на имунологията и прави TEDx презентация фокусирана върху бъдещето на геномните изследвания и персонализираната медицина. През 2020г. тя е лектор на Софийския Фестивал на Науката, където тя изнася лекция за бъдещето на медицината и ролята на технологиите в нея.

https://afera.bg




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19836465
Постинги: 45056
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930