Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.07.2021 22:18 - Случайно ли? „Героите“ от снимката на яхтата се втурнаха да защитават предложения за премиер Николай Василев
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 92 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИ Случайно ли? „Героите“ от снимката на яхтата се втурнаха да защитават предложения за премиер Николай Василев image Скандалната снимка
„Героите“ от скандалната снимка на яхтата край Монако плъзнаха тази сутрин по всички телевизии, за да изразят одобрението си от предложението на ИТН царският министър Николай Василев да стане премиер на България. С една дума, за му ударят едно рамо по пътя към върха. От думите им стана ясна, че Василев става за всичко.  

Спомените за снимката, довела до две оставки по време на управлението на НДСВ, сякаш са избледнели. Но тогава цялата държава бе разтресена от разкритието, че министри на Симеон Сакскобургготски са се уединили на яхта със сочения от МВР за контрабандист № 1, вече покойник Иван Тодоров-Доктора и Петър Петър-Пепи Амигоса – получил петгодишна присъда за пране на пари. Припомняме ви, че през 2012 г. ВКС го призна за виновен за това, че е легализирал повече от 99 млн. лева незаконно придобити пари.

 

Историята помни:

През 2003 г. бе взривена колата на Иван Тодоров на бул. „Цариградско шосе“. В багажника на автомобила служители на НСБОП откриват странна снимка. На нея се вижда как оперативно интересни лица като Доктора и Амигоса , барабар с финансовият министър Милен Велчев, министърът на транспорта Пламен Петров и депутатът от НДСВ Мирослав Севлиевски играят карти и приятелски отдъхват заедно на плавателния съд. Седмици наред тази снимка се оказва най-коментираната във всички медии. Заради бурните реакции от страна на засегнатите, тогавашният главния секретар на МВР Бойко Борисов подава оставка на 25 април. През август това прави и финансовият министър Милен Велчев. Той обвинява МВР, че не е разкрило виновниците за избухването на скандала. Твърди също така, че не е знаел кой е Доктора при срещата му с него. Царят, обаче не приема нито една от двете оставки.В НСБОП е сформиран екип, който при пълна секретност да събира информация за престъпната дейност на Иван Тодоров и обкръжението му.

 

Резултат:

По-късно Доктора и Амигоса се скараха и прекратиха отношенията си. След излизането на решението на ВКС Петър Петров се укри. Три години след атентата на „Цариградско“ – през 2006 година Доктора беше показно убит с 10 куршума на бул. „Черни връх“, на метри от сградата на НСБОП. Извършителите не са открити. Хората на Царя залязоха заедно с партията като политици. Днес, след предложението Николай Василев да седне в креслото на министър-председател, те дружно „възкръснаха“ в общественото пространство.

 

Фрог нюз





Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19701942
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031