Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.07.2021 18:16 - Американците, а не Доган и Радев, дърпат конците на проекта ИТН. Слави Трифонов предложи антируски кабинет
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 67 Коментари: 0 Гласове:
0



Американците, а не Доган и Радев, дърпат конците на проекта ИТН. Слави Трифонов предложи антируски кабинет

Не се потвърждава конспиративната теория за задкулисието - "Доган дърпа конците на проекта ИТН".
 
Ако беше вярна, падишахът в Сарая щеше да подреди ИТН, ИСМВ и ДПС в кабинет на малцинството.
 
Слави Трифонов предложи 100% проамерикански, антируски кабинет. Ако Доган го беше редил, щеше да има геополитически баланс.
 
Ако президентът Румен Радев дърпаше конците на ИТН, кадровиците му щяха да пласират негови проксита в проектокабинета.
 
Американците, а не Доган и Радев, дърпат конците на проекта ИТН. Предложеното от Слави Трифонов правителство е проамериканско дори повече от служебния кабинет, в който има ярки русофили.
 
Слави Трифонов предложи антируски кабинет, изненадващо е, че уж антипутинистите в "Демократична България" не го подкрепят.
 
Това потвърждава тезата, че не геополитическите схеми, а офертите за министерски кресла са решаващи за подкрепата.
 
Лидерът на ИТН не предложи нищо на ИСМВ, "Демократична България" и БСП и те обявиха, че няма да гласуват за проектокабинета.
 
ДПС поне получи своята формула - "експертно правителство", но това е само част от формулата на Сарая, според която експертният кабинет трябва да бъде подкрепен от политически сили в парламента, които да изработят политики по национални приоритети.
 
Слави Трифонов обяви своите приоритети и не предложи обсъждане и изработване на политики на БСП, ДПС, ИСМВ и "Демократична България".
 
Така че "дърпане на конците от Сарая" очевидно няма. Формулата е "Слави Трифонов" - "Аз предлагам, вие подкрепяйте, ако искате".
 
Лидерът на ИТН очевидно играе "ва банк" по сценария - "Избори до дупка, докато получа мнозинство". Което няма как да се случи - на следващите предсрочни избори ИТН дори може да загуби позиции.
 
Играта на Слави Трифонов обаче се вписва в сценария на американците - да намалят влиянието на "путиниста" Бойко Борисов и с паритета между партията му и проамериканския проект ИТН да "американизират" ГЕРБ с Даниел Митов и Томислав Дончев.
 
Борисов има два хода - да подкрепи антируския проектокабинет на ИТН под патронажа на "янките", но така може да потопи ГЕРБ, или да вкара ИТН в схема с ДПС, което да даде рамо на Слави Трифонов при гласуването в парламента и така на следващия предсрочен вот партията му да бъде пометена като уж "сараен проект".
 
bgsniper.com

http://www.budnaera.com/




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19803210
Постинги: 44988
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930