Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.07.2021 18:10 - Политолог: Слави рязко скъса линията с Радев
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 65 Коментари: 0 Гласове:
0



Политолог: Слави рязко скъса линията с Радев 15.07.2021   image  

 

Булфото

Ако няма някакъв таен сценарий Слави Трифонов с предложеното правителство напрактика скъса линията с президента Радев, както и с ДБ и ИМВ. 

Избирателят остана пренебрегнат . трети избори за парламент биха били много рисков фактор при това фрагментирано общество, коментира той

„Усеща се опит за подмяна на протестните искания и то от политическото представителство на хора, които бяха на улиците. Протестът имаше две основни искания. Той не поиска хора от чужбина с четири езика или стари кадри на НДСВ. Той поиска оставка на Борисов и оставка на Гешев“, заяви пред БНР политологът Теодор Славев.

„Диалогът между политическите партии е доста затруднен. Това се случва на фона на ниската избирателна активност и електорална умора. Хората усещат, че политиците не искат да ги включват в някакви форми на дебати, че ги пренебрегват. Избирателят остана пренебрегнат. В този смисъл трети избори за парламент, четвърти за годината, биха били много рисков фактор при това фрагментирано общество“, коментира политологът.

„Първият сценарий е да мине правителството на „Има такъв народ“ и това изглежда възможно, смята Теодор Славев.

По думите му „Борисов предпочита Радулов за вътрешен министър, отколкото Рашков“ и по-скоро би подкрепил каквато и да е форма на правителство, отколкото да задържи служебното.

„Това може да стане не с пряко гласуване „за“. Може да стане с невлизане в зала, намаляване на кворума. Няма да се изненадам други групи да подкрепят – ДПС, няма да се изненадам част от групата на ИМВ също да подкрепят“, прогнозира той.

Вторият вариант, според Славев, е да се предложи нов кабинет с мандатоносител и медиатор между партиите трета политическа сила, която и да е тя.

„Тук може би на БСП ще й е по-трудно да състави, отколкото на „Демократична България“, но ако проявят и двете някаква култура, би могло да се получи и там вече ще има идеологически разговор. По Конституция първо ще трябва да тестваме първия вариант – правителството на Трифонов“, казва Теодор Славев.

Той е на мнение, че лидерът на ИТН доста рязко е скъсал с линията на Радев, представена в политиките на служебното правителство.

https://petel.bg/




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19845382
Постинги: 45069
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930