Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.07.2021 19:15 - Д-р Николай Михайлов: Пресконференцията на ИТН днес беше с цел изместване на фокуса
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 111 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 16.07.2021 19:17


Д-р Николай Михайлов: Пресконференцията на ИТН днес беше с цел изместване на фокуса

image Д-р Николай Михайлов: Източник: Стопкадър, BTV

ИТН не може да не бъдат уплашени от това, което направиха, защото усетиха реакцията, тя беше нарастващо агресивна спрямо тях по почти всички точки. С елиминацията на Борисов, останахме с впечатление, че ерата на шутовете е свършила. Получила се е една изненада, че това не е така и че ще има продължение. Това каза д-р Николай Михайлов по БТВ в предаването ”Лице в Лице”.  

"Списъкът от приоритетите на Трифонов разглобява. Не знам, дали той е ироничен, приказен или сатиричен до политически размери, защото на този фон, в който България се намира, да се предлага излитане на македонец и българин е една волност. Това минава отвъд благоприличието." - каза Михайлов

 По негови думи пресконференцията днес е била с цел изместване на фокуса и че реално е бил "грешна стъпка, днес грандиозната обида бе нанесена на Василев, сякаш той за пръв се явява да чуе тези думи, чувал ли ги е през годините - той е запознат с тези възражения, че чак така да ги е преживявал така драматично"

 Михайлов коментира и обидите, които Филип Станев отправи към някои журалисти:

 "До Тошко Йорданов - имаше едно лице, което не помня, но той продължи, тази как да кажа, умерена адекватност на партията, казвам това иронично, защото се опита да нанесе нелепа обида върху журналисти. Нисък стил, но ще повторя в една страна,  при една идеална държава, законът трябва да предвижда наказателно преследване за вулгарност в този мащаб."

 “Аз помня една партия, която така атакува статуквото по подобен начин ДСБ - сега това прави ИТН. Забелязва се един радикализъм с пос фактор, който е утопичен. Космосът е по-вероятно да се случи, отколкото партията сама да управлява - като разчита на ДБ и “Изправи се! Мутри вън! - те са декларирани като анти статукво. Те ще подкрепят партията, която получава мандат, защото е спечелила изборите, но в стил на отказ на съглашателство, задкулисие  и компромиси, не е реалистично. ИТН трябва да разговорят или да се замислят върху фигурите, които ще предложат, иначе става дума за шантаж - ние имаме право да предложим кабинет, ако не го подкрепите - след това ще имат възможност да съставите вие кабинет, но не разчитайте на нас, защото това беше ясно казано, макар и не директно изречено. Това е кулминация на безотговорността - преобръщане, абортирали кабинети - това е лоша безкрайност от политическа активност.” - коментира Михайлов.

 "Все пак се увенчава един период, много дълъг период на еднолична политика и разклащане" - каза той.

https://frognews.bg/

 




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19700981
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031