Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.07.2021 18:20 - Блазе на такава демокрация, блазе на такъв народ!
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 200 Коментари: 0 Гласове:
0



Блазе на такава демокрация, блазе на такъв народ! image  
Спецпрокуратурата ще „изпере“ присъствието на името „Бойко Борисов“ в аферата с къщата в Барселона. Готов съм да се обзаложа с всеки, който смята, че е възможно да се случи нещо друго. Казвам го по повод започналото досъдебно производство за пране на пари по казуса с ”къщата Барселона” под надзора на Специализираната прокуратура.  

Което означава под командването на главния прокурор Иван Гешев.

Бившият премиер Бойко Борисов тепърва ще бъде разпитан по разследването. В удобен за него ен и час. Той обаче е дал вече някакви обяснения по време на предварителната проверка и едва ли ще добави нещо ново. Гешев от своя страна ще запази мълчание за казаното от Борисов.

 Научаваме още, че по „Барселонагейт“ били назначени различни експертизи, много от тях финансови, за да се прецени как ще продължи това досъдебно производство - дали на някого въобще ще бъде повдигнато обвинение и ако да кой ще е той/те. Не очаквайте обаче филмова баталия с арести насред Банкя, както направи Гешев с кметиците на „Младост“ в центъра на столицата, например. А и от експертизите няма да изскочи заек. Накрая ще чуем дежурното „Борисов е невинен, оклеветен и е жертва“. Дали текстът ще бъде изрецетиран от Сийка или някой друг подобен на нея – все едно.  

 

Вече видяхме как се проверява, за да се отбие номера, по случая с Мата Хари и пачките евро и злато в бойковото чекмедже. Всеки друг още щеше да е в ареста за недоказан произход на суми в особено големи размери и укрити данъци. Ако пък Борисов бе изплюл камъчето, в ареста щеше да е Мата Хари със същите обвинения плюс, че е искала да причини вреди на български министър-председател.

Нищо таков, разбира се, не се случи, а Гешев си изпя стихчето, че всичко е свършено брилянтно.

 Сегашната прокуратура е към съдебната власт и повтаря до втръсване, че е независима. Можеше някой и да се върже, ако не беше изтеклия запис, в който Борисов поучава Горанов, Цацаров и Гешев как се прави на прост пред лидери на други страни и му е лесно, а главният прокурор му отвръща: „Абе аз много обичам да се правя на луд, ама ти, шефе, май се правиш много успешно“. „Не бе, викам, брат ми, прост съм и ми е лесно“. Независимостта в случая между Гешев и Борисов е колкото между Вишински и Сталин, да речем.

 Е, как си представяте Иван да строши хатъра на шефа и да го разследва както трябва за къщата в Барселона купена за милиони? Няма как да стане.

Освен това Стъки и Недялко като нищо ще съберат тумбата бойкови ултраси да го подкрепят на влизане и излизане от разпита. Дано температурите са щадящи, за да не даде фира някоя влюбена в Бойчето женица, започнала трудовия си път по времето на Георги Димитров.

 Блазе на такава демокрация. Блазе на такъв народ.

 Емил Азар

 П.П. Главният прокурор на България - независимо кой заема този пост - разполага с необичайно много правомощия в правораздавателната система, които практически са оставени без контрол. Въпреки някои опити за промяна през последните десетина месеца те се провалиха и ситуацията остава същата. Предизвиква загриженост отсъствието на съдебен контрол над решенията на прокурор да откаже да започне разследване.

Това са само част от констатациите в годишния Доклад за върховенството на закона в частта за България. Документът бе разпространен днес от Европейската комисия. В него пише още: Нов закон за главния прокурор и неговите заместници влезе в сила. В същото време този закон бе оспорван пред Конституционния съд и той обяви, че противоречи на конституцията. В резултат на това остава предизвикателството за отговорността и наказателната отговорност на главния прокурор.




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19701707
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031