Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.07.2021 15:37 - ПРАВНОТО НИЩО ИЛИ ТИТЛАТА „ЙОРИСТ НА ГОДИНАТА“
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 127 Коментари: 0 Гласове:
0



ПРАВНОТО НИЩО ИЛИ ТИТЛАТА „ЙОРИСТ НА ГОДИНАТА“

22.07.2021 admin

  image  

Правосъдието в България е в сериозна криза и се държи на все още останалите професионалисти в системата. За съжаление по висшите етажи на системата професионализъм, поне в правната наука, рядко се забелязва. Когато при избирането на Човека с каскета за главен прокурор ви говорех, че няма как да е юрист човек, отричащ основни принципи на правото и незнаещ законите, не обръщахте внимание. Докато не ви се случи Гешев!

Нямам нищо против, че е завършил в Симеоново полицейската академия. Все пак някой и тази работа трябва да я върши, но има огромна разлика дали си мечтал да си полицай или си мечтал да си юрист. Стражарският уклон винаги си остава, а правото се учи някак си по-обрано, отколкото в другите юридически факултети. Но имам против това, че не знам какво е учил, ама почти нищо не е научил. Възпитанието и умението да се държиш цивилизовано пък се учат в семейството. И там – тоталщета!

 

Но да бездействаш при изпълнение на служебните си задължения, да осигуряваш правен чадър над престъпници, да се държиш като селски пехливанин пред хората, да си позволяваш подобен вулгарен език и държане с другите, е не само недопустимо за подобен пост, но и престъпно от гледна точка на обществения интерес.

Прокуратурата от три десетилетия се мачка и се превръща в чадър над управляващите и бухалка срещу неудобните. Вместо професионалисти, на високите постове се назначават удобни на политиците прокурори. Вместо работа и борба с престъпността – получаваме безкрайни дела за осъждане за обезщетения, престъпници на свобода и закрила на престъпниците с бели якички.

Прокуратурата не е независима и това не е само от днес, а умишлен процес. С цел мафията спокойно да си управлява държавата. Главните прокурори на България от десетилетия са по-вредни от престъпниците. И внушават на обществото, че престъпниците са безнаказани. Поне тези, които крадат за милиони. Иначе за салам и хляб в затвора със сигурност ще влезеш, ако ги откраднеш. Но ако откраднеш от държавата милиони, възмездие няма да има!

И трябва радикална промяна. Не само оставка на Гешев, но и изчистване на цялата система от кадри, които не са професионалисти, които са близки с престъпни среди, които бездействат и чиито разходи видимо надхвърлят приходите им. Дотогава само ще си лаем. Защото Гешев сам по себе си не е вреден, но той е еманация на един изроден процес в българското правосъдие, целящ да няма върховенство на закона и мафията да владее държавата.

А иначе Човекът с каскета успешно носи титлата „Йорист на годината“, че даже и на десетилетието…..всъщност юристите знаят защо!

Елена Гунчева

https://svobodnoslovo.eu




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19803067
Постинги: 44988
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930