Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.07.2021 19:02 - Македонски политик предлага влизане в ЕС чрез конфедерация с Гърция
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 98 Коментари: 0 Гласове:
0



Македонски политик предлага влизане в ЕС чрез конфедерация с Гърция
image  
30 Юли 2021
, Автор: Флагман.Бг

Политиците в РМС по-скоро ще се съюзят с дявола, отколкото да признаят историческата истина

Лидерът на партия „Македонски концепт“ Петър Богоески предложи интересен начин за влизане на Северна Македония в ЕС, а именно чрез създаване на конфедерация с Гърция. Това той нарича „сбъднат сън“ /а всъщност - кошмар/ на неговите предци, защото във възрожденската ни литературата има хиляди примери за борбата на българите срещу гърчеенето и гръцкото влияние.

Поредният интелектуален напън на този абсолютен исторически и политически невежа е провокиран от парламента в РСМ, който прие някакви „червени линии“, от които изкуствено създадената от Тито държава не можела да отстъпва при преговорите си с Майка България.

Ето екзотичното предложение на северномакедонския „политик“:

 

Резолюцията за защита на македонската идентичност не защитава нищо и прокарва политиката на Русия на Балканите. Ако тази политика се осъществи, македонската държава ще изчезне. Така е било от векове, така е и днес. Македонският парламент прие антимакедонска резолюция и разруши основите на европейското бъдеще на страната. Сега влязохме в устата на българските болшевики, които работят за падането на Македонската република.

Договорът от Преспа, /според който РСМ се отказва от антиквизацията-б.р./ е мъртъв. Той не може да се приложи без преговори с ЕС. Неговите разпоредби могат да се прилагат едва след отваряне на преговорните главите, а това ще стане в рамките на пет години, не веднага. Следователно споразумението е неприложимо само по себе си.

Има две решения - или едностранно да напуснем споразумението, или да го надградим. Първият е рисков заради стратегическото ни партньорство със САЩ, вторият предлага по-добро решение от това на слепците Заев и Димитров.

Преспанското споразумение се основава на последователно решение с Гърция относно общото наследство в рамките на македонизма. Сега, обратно, можем да работим заедно, за да се грижим за това наследство. Македонизмът трябва да ни свързва, а не да ни разделя. Така символът от Кутлеш ще ни обединява и вместо да се борим за него, той ще бъде признат от всички, които се чувстват свързани с него.

Такива като мен, които разбират същността на македонизма и имат по-различно отношение към този символ, ще имат пълното право да съхраняват традициите на славяно-македонизма, както смятат за приемливо, в съответствие с международните и европейските стандарти.

С помощта на САЩ можем да поднови приятелските разговори с Гърция, да надградим Преспанското споразумение на основата на македонизма и да влезем в ЕС чрез конфедерация с Гърция, а от името на страната ни да изчезне „Северна“. Така ще бъдем най-защитени и държавността ни - гарантирана.

Тази конфедерация с Гърция в ЕС ще ни помогне да намерим решение за Македонската православна църква, нашата вековна болка. Вселенската патриаршия ще бъде насърчена да издаде томос на автокефалната Охридска архиепископия, ще възстановим основите на славяно-македонизма и ще го примирим с елино-македонизма. Русия няма да има силата да ни спре и най-накрая, след четири века, ще изпълним съня и мечтите на нашите предци.

Република Македония ще бъде учредена като гражданска, в съответствие с традициите и наследството на Илинден, по модела на Крушевската република. Така ще живеем спокоен и богат живот в ЕС. Приятелството със Сърбия и Албания ще продължи, а проблемът с България бързо ще изчезне.

Това е един от начините, по които ние от маонската концепция, ще вкараме Македония в ЕС след максимум 5 години от днес. Има още няколко възможности, ще ги запазим за следващата възможност, казва Богоевски.




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19798200
Постинги: 44977
Коментари: 6162
Гласове: 7180
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930