Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.07.2021 18:52 - Пет приоритета на Пламен Николов като премиер, сред които мажоритарен вот и съдебна реформа
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 98 Коментари: 0 Гласове:
0



Пет приоритета на Пламен Николов като премиер, сред които мажоритарен вот и съдебна реформа
30.07.2021 Партията на Трифонов е готова да се откаже от властта във всеки момент, в който загуби доверието на останалите партии. image

 Пет са приоритетите, които ще са важни за кандидата за премиер на "Има такъв народ" Пламен Николов - Плана за възстановяване и устойчивост, предстоящата коронакриза, преизчисляване на пенсиите, въвеждане на мажоритарен вот и съдебна реформа.

 Това обяви пред журналисти Николов, след като президентът Румен Радев му връчи мандата.

 Парламентът в момента е пълен с противоречия, но отговорността и моралът изискват да се направи така, че суверенът да остане доволен. Осъзнавайки цялата си отговороност, г-н Пламен Николов взе мандата. Той е доктор по философия на правото и икономиката. Между другото владее 3 езика. Просто го казвам като закачка. В парламентът ще бъде нашият кандидат-премиер с правителство, което ще представим там, каза зам.-шефът на партията Тошко Йорданов.

 На въпрос кога е бил поканен, Николов отговори: "Когато беше необходимо. В конституционния срок".

 Имаме предстояща ковид-криза, с която трябва да се справим. Не ми се иска да изпадаме в същата ситуация, в която сме били досега. Имаме ангажимент към нашите избиратели по отношение на изборната система - мажоритарния вот. Особено важно за нас е съдебната реформа, каза Николов.

 Г-н Николов каза приоритетите, които са важни за този кабинет и нашата партия. Знаете, че огромна част от тях са заявени и като приоритети на "Демократична България", ИБГНИ, дори някои от тях и на БСП. Затова предполагаме и се надяваме на подкрепа в парламента за тези приоритети. Разбира се най-вече се надяваме на подкрепа от ДБ и ИБГНИ. Те са свободни партии. Ако припознават тези приоритети, които твърдят, че са и техни, тогава да гласуват за този кабинет, каза Йорданов.

 Ако този кабинет мине и започне да работи по тези приоритети, и ако междувременно някоя от тези политически сили, от които сме получили подкрепа и много разчитаме, не я получим в този момент, ще считаме, че подкрепата е приключила и тогава, защото властта за нас не е на всяка цена, ще предоставим възможността на някой друг да управлява, коментира още зам.-шефът на ИТН.

https://glasove.com/




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19805432
Постинги: 44988
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930