Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.08.2021 16:56 - Между Слави и Борисов почти няма разлика
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 131 Коментари: 0 Гласове:
0



Между Слави и Борисов почти няма разлика

02.08.2021 admin

  image  

Гледам 26 минути брифинг на Слави Трифонов.

Първото нещо, което си помислих е, че Бойко Борисов много е отсблабнал. Зачудих се и къде е джипката, но после се сетих, че това не е Борисов, а Слави. Поне така се предполага. Викам си, не размишлявай, гледай и слушай сега как батко се кара. Сърдит е и много лошо гледа. Фейсбук нещо пак го е ядосал.

 

Доста неща чух. 26 минути слушах как Христо Иванов е виновен за всичко. Ама за какъв се мислил, как така ще иска да знае името на министър-председателя и министрите. Суверенът го е направил четвърти, а Слави бил първи. Първи, ама с 65 депутата. Слави това не го коментира.

Разбрах, че Слави и ИТН били много готини, но никой не ги харесвал. За това, разбира се, е виновен Христо Иванов. Никой друг – не ГЕРБ, не ДПС, не БСП, а Христо Иванов.

После последва ода за мисирките. Много ни били тъпи журналистите. Медиите за нищо не ставали. Пак се зачудих Слави къде е бил през тези 20 години. Не беше ли и той в телевизията и медиите. Явно когато човек види малко власт, почва да плюе колегите си.

Сетих се пак за монолозите на Борисов, но викам, айде, продължавам да слушам. Поне не ги нарече мисирки в прав текст, въпреки че не беше по-малко обидно да ги нарича нещастници.

Доста се каза и за Николай Василев, Петър Илиев и кадрите на ИТН. Нямаше изненади. Те всичките били толкова години, но неразбрани. Не стана ясно защо Николай Василев е оттеглен. Слави каза, че е супер човек, ама напомнял на нещо старо.

Окей, бе, батко. Петър Илиев и той бил готин, ама плагиат. Те обаче не го били предлагали за министър-председател. Христо Иванов пак излъгал. Христо Иванов сигурно го споменаха 700/800 пъти. Абе, 7/8 беше работата отвсякъде.

Към края на брифинга стана съвсем шизофренично. Ама как ще ме плюят бе? Как ще ми казват, че съм зависим? Те знаят ли кой съм аз? По едно време Слави почна да размишлява защо Тошко са го кръстили Тошко, а не Тодор.

Признавам си, не се бях замислял над значението на този проблем. Тука бях сигурен, че чувам от някъде бибитката на джипката. Твърде Борисовско стана. Джипка нямаше обаче. Има капки за нос. Със Слави ползваме едни и съши капки за нос, но дотук се изчерпват приликите между нас.

Накрая пак се замислих. Между Слави и Борисов почти няма разлика. Разликата е само, че единият ползва капки за нос, а другият крем за гъбички. Всичко останало е еднакво. Едни и същи опорки – относно ДБ, умните и красивите, журналистите и Прокопиев, едни и същи начини на комуникация – лайфове във Фейсбук, едни и същи истерии – първи сме, десни сме (да, Слави каза, че е най-десен), нас суверенът ни избра.

Много жалко, Слави. Имаше шанс да направиш нещо, но вместо това ти избра да се превърнеш в една по-болна, по-страхлива и по-нагла версия на Борисов.

Язък.

Емил Соколов

https://svobodnoslovo.eu/




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19706806
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031