Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.08.2021 17:54 - Служебното правителство направи шеф във ВиК Холдинга съпругата на депутат от ГЕРБ, свързван с Пеевски
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 97 Коментари: 0 Гласове:
0



Служебното правителство направи шеф във ВиК Холдинга съпругата на депутат от ГЕРБ, свързван с Пеевски

18 авг., 2021 | Политика | 0 |

image  

 

Служебният министър на регионалното развитие Виолета Комитова е сменила на 5 юли надзорния съвет на Български ВиК Холдинг, който управлява водните дружества в страната. Странните назначения привлякоха медийно внимание заради липсата на компетенции в сектора на новото ръководство. Начело е бившият министър на отбраната в кабинета “Станишев” (от квотата на НДСВ в тройната коалиция) Николай Цонев. Другите членове са Надежда Николова и Николай Ганев.

Надежда Николова е бивш организационен секретар на ГЕРБ – Велико Търново и е съпруга на депутата Димитър Стойков Николов от ГЕРБ, който има медиен бизнес, свързван с Делян Пеевски.

 Надежда Николова с активисти на ГЕРБ – Велико Търново

 Димитър Николов става собственик на регионални медии из цялата страна по времето на медийния възход на Делян Пеевски и майка му Ирен Кръстева. През 2011 г. той купува “Черноморски фар” и “Конкурент нюз” от Цветан Ангелов Ангелов – председател на Съюз на разпространителите на вестници и списания. Този съюз влиза в състава на новоучредения Съюз на вестникарите и разпространителите на вестници и списания, на който председател е Делян Пеевски.

Заедно с Цветан Ангелов той има съвместни участия в “Лавина” ООД Враца, ИК “Знаме” Пазарджик и  Издателска къща “Родопи” ООД. Димитър Николов е съдружник във фирмата “Питай ме” ООД, издател на местния великотърновски сайт Boliarinews със Стилиян Найденов. Найденов е главен редактор на  в-к “Борба” 50% собственост на Делян Пеевски.

 Управител на “Питай ме” ООД е бил Виктор Азманов, който преди време придоби дял от фирмата за почистващи препарати и дезинфектанти  ХМИ ООД при странни обстоятелства, както писа Капитал. Няколко месеца по-късно към собствениците на фирмата се присъединява и съпругата на близкия от Делян Пеевски бивш депутат от ДПС Камен Костадинов.

 Николов има бизнес връзки и с разстреляния в София бизнесмен Петър Христов. Чрез ИК “Компакт Медиа” Николов е съдружник с “Пи ейч финанс” ЕООД на Борислав Досев – шофьор на Петър Христов. Николов придобива дяловете си във “Фейс нюз” ООД от “Пропъртис мениджмънт груп”, която също е собственост на Петър Христов.

Източник: bird.bg

https://otupor.com/

 




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19830921
Постинги: 45056
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930