Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.09.2021 17:27 - Спецов остава в НАП
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 161 Коментари: 0 Гласове:
0



Спецов остава в НАП image

Отличните резултати на НАП при управлението на Агенцията по приходите в последните 4 месеца от новоизбрания й директор Румен Спецов обуславят оставането му на поста, независимо от новия титуляр във финансовото министерство. След като научи новината от осведомен и високопоставен източник във висшата администрация, 19 минути се обърна за коментар и към него самия.
Напомняме, че събираемостта на дължимото към хазната е над 2,1 млрд. лв. по-висока, което позволи 2 важни неща. Едното е, че за първи път за 32 години преход минималната пенсия в България надскача границата на бедността, което е жизнено важно за над 1 милион родни пенсионери, които директно усещат тази промяна. Другото е, че оставения от старото правителство на дефицит годишен бюджет на държавата вече е на плюс с над 800 млн.лв.
Според информация от правителството повишението на приходите не се получава от проверки на фризьорски салони и заведения, а от сериозен контрол върху приходите на големите фирми.
Известно е, че през последните 12 години дружествата, които правеха най-големи – дори многомилиардни обороти, отчитаха нулева или нищожна печалба и почти не внасяха своята лепта ва хазната. Това положение рязко се промени с акцията на НАП за касовите наличности, което беше и стартовото действие на Спецов. Оказа се, че в резултат на това данък печалба скочи стремглаво и това позволи напълването на държавното съкровище с реални пари.
Само можем да съжаляваме, че Спецов не пое НАП още преди години, което беше на път да стане още при служебен кабинет на Росен Плевнелиев.
Спешните и ефективни действия на директора на данъчните обаче показаха правилния му избор в кризисния момент тази пролет, независимо от цялата атака срещу специалиста, най-остра – учудващо – от депутати от БСП, които би следвало да подкрепят президента Румен Радев и неговото  служебно правителство поне де юре и медийно, каквито и пъклени планове да им правят и да им плащат задкулисно.
Защото е ясно кой контролираше НАП преди идването на Спецов, как изтичаха не само личните, но и банковите и застрахователните данни на милиони българи от системата на агенцията, как тя беше превърната в бухалка за наказателни акции по противници на бившата власт и за рекет върху бизнесмени, как се връщаха милиони ДДС на фирми без зад това да стоят истински сделки, което е доказвано и в съда и го има в съдебни решения по казуси, докато шефовете на данъчните не можеха да обяснят внезапното си забогатяване.

Радостина Тонева

https://19min.bg/
 




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19708902
Постинги: 44674
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031