Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.09.2021 11:22 - С цена на билетчето от 4 лева, софийският градски транспорт ни излиза ЗЛАТЕН.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 165 Коментари: 0 Гласове:
2



 https://spasisofia.org/bg/odit-cgm.html

https://www.sofiatraffic.bg/media/uploads/GFO_2016.pdf

Как се стигна до цена на билета от 4 лева? Лесно е. Сега цената на билета е 1,6 лева. Според официалните отчети, стойността на субсидиите, които получава градския транспорт е също толкова, колкото е стойността на продадените билети и карти.

Така лесно се получава цена на билет от 3,2 лева. Като се включат всички "бенефиции", които получава монополният градски транспорт, лесно може да се стигне до цена от 4 лева в една посока.

Този транспорт ползва привилегии, каквите никакъв друг транспорт не получава - специални линии за придвижване, обособени на пътното платно ленти за движение, място, където са монтирани спирки, които в друг случай могат да носят приход за общината, ако се предоставят на частни лица и други подобни.


За практиката да се надписват, разходи, демек да се КРАДАТ пари от данъкоплатците, няма какво да споменавам отново и отново.

За глупавата практика, трамваи да се движат из София в 4:10 часа сутринта, също да не споменавам.

Важно е да се знае, че РЕАЛНАТА ЦЕНА НА БИЛЕТА Е 4 ЛЕВА.

В същото време, общината не е направила нито един нов паркинг в центъра на София за годините след построяването на НДК в началото на 80-те години на миналия век. Дадените милиони за така наречените "умни" светофари са хвърлени пари на вятъра. Детски градини и ясли няма, а общината е допуснала да се застроят цели квартали и зони в столицата, без наличието на каквато и да е инфаструктура - пътища, канализация, тротоари, детски градини, училища, болници... Нищо.


Но за тези години държавата и ние, гражданите на София, сме дали милиарди левове субсидии, за да могат трамваите да трополят из София празни.
Преди седмица попаднах в страхотен трафик в София. Стотици хиляди коли на улицата. Гледам автобуси и трамваи в същото това време - полупразни. Но щъкат насам натам и ПРЕЧАТ НА ДВИЖЕНИЕТО.


Така е, докато не ни дойде акъла в главата. За тези 30 години можехме да станем уреден европейски град, само ако вместо да изливаме пари в продънената каца, наречена софийски градски транспорт, да бяхме ги дали парите за инфраструктура. Това са милиарди левове. Знаете ли как щеше да изглежда София, ако бяхме вложили тези милиарди за цялостна инфраструктура - подземна и надземна.

Единствено метрото си струва в този град - платено е с пари на Европа и има наистина възможности да превозва големи маси хора, без да пречи на движението на повърхността.

Знаете решението: ПЕРМАНЕНТНА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ.

Тогава всеки ден можем да искаме сметка на управляващите, за глупавите им решения.



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3196752
Постинги: 6870
Коментари: 4298
Гласове: 2399
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031