Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.09.2021 17:39 - Рашков отвърна на удара на ДПС: Не можем да стоим безучастно, когато куфари се разнасят от област в област
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 65 Коментари: 0 Гласове:
0



Рашков отвърна на удара на ДПС: Не можем да стоим безучастно, когато куфари се разнасят от област в област

24.09.2021 admin Политика 0

  image   Твърденията на ДПС, че се погазват човешки права са политически спекулации. Получих запитване, в което се загатваше нещо подобно и в което се загатва, че МВР е упражнявало репресия. Помолих да ми дадат конкретни данни за това. До настоящия момент такива не са дадени. На голи твърдения не вярвам.

 

Това заяви пред журналисти служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков по повод обвиненията на ДПС, че МВР репресира граждани. Причината – разкритията на силовото ведомство за поредната схема с купуване на гласове на прага на предизборната кампания.

 

“Предупрежденията за купуване на гласове, които МВР отправя са на законово основание. В една предизборна обстановка, при която от всякъде тече информация как определени лица, свързани с политически партии, не с МВР, се подготвят да купуват гласове и разнасят куфари от област в област, плащат на бедните слоеве с пари и с продукти, ние не можем да стоим безучастно. По такъв начин се изкривява политическия вот и накрая се появяват представители в пленарната зала, на които се чудим. Чудим се кой ги е избрал – дали народът ги е избрал, изразявайки свободната си воля, или срещу 5 кг боб. Това купуване на гласове е купуване на душите на тези хора. И вместо политиците ни вместо да станат цивилизовани, работят все още с такива средства. Кой им е виновен после? Органът, който контролира да не се извършват престъпления спрямо политическите права на гражданите”, категоричен бе Рашков.

Служебният вътрешен министър посочи – никой не е репресирал когото и да било.

 

Служебният вътрешен министър коментира още, че образуваните досъдебни производства около изборите през юли са десетократно повече от онези, образувани по време на неговите предшественици в МВР, а освен това не касаят ГЕРБ или ДПС. Рашков даде пример с партията на Цветан Цветанов “Републиканци за България” и формацията на Васил Божков “Българско лято”.

“За ГЕРБ дела образувани няма. За купуване на гласове от ДПС образувани дела няма. И когато намерихме данни сега и образувахме такива производства, изведнъж тези партии започнаха да разпространяват неверни твърдения в медиите, че по отношение на техни симпатизанти и членове са упражнявани репресивни действия. Извинете, но аз и който и да е служител знаем кой на кого е симпатизант и член. При съставянето на предупредителен протокол никой не пита. Забравете за тези неща. Щом така подхождат от някои партии, чиито депутатски места бяха редуцирани именно в резултат на полицейската активност, ние ще започнем да разгласяваме информация за дейността на някои техни активисти”, коментира още Рашков.

Вътрешният министър коментира и проблемите с ръста в цената на електроенергията. По думите му въпросът не е поставен само пред България, но у нас е била заложена бомба преди известно време.

“Направено е, за да може да дойде есента, да започнат да се колебаят цените и да се каже “Вижте колко е лошо служебното правителство”. До няколко дни ще изясним проблематиката”, коментира още Рашков.

Frognews.bg
https://svobodnoslovo.eu/




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19697594
Постинги: 44649
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031